×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Mycket har hänt på Fragbite under 2017

5
Jag har redan summerat CS:GO-året 2017, därför tänkte jag nu ge mig på att summera Fragbites 2017. Det har varit ett märkligt år där mycket har hänt bakom kulisserna.
Ja det är sannerligen ett händelserikt år vi lämnar bakom oss, när vi vid midnatt kliver in i 2018. Det andra halvåret, då speciellt efter semestern, har det varit full fokus på att bestämma den framtida riktningen för den blå, och den vita, sajten.

Welcome to Fragbite.com

Den vita sajten ja, där har vi en av nyheterna från 2017. Det var den 23 mars som vi officiellt lanserade betaversionen av Fragbite.com, vår internationella systersajt. Vid det tillfället hade vi inte riktigt satt ut någon kurs för sajten, var vi ville att den skulle ta vägen och var den skulle ta oss. Det arbetet försenades sedan ytterligare i och med ett par tråkiga ändringar på personalsidan.

Linda tackar för sig

I slutet av april gick Linda "Ding1" Herman ut i ett blogginlägg här på Fragbite och meddelade att hon skulle gå vidare i arbetslivet. Nya äventyr lockade i egenskap av en position hos den svenska streamingtjänsten Znype.TV. Det innebar inte bara att vi blev en mindre på kontoret, utan även att vi tappade en frisk fläkt som byggt upp videointervjuerna här på Fragbite till sitt signum. Det var dock inte den enda förlusten under året...

Bye bye, Mr Fragbite

För många har Fragbite, under de senaste fem åren, varit mer eller mindre synonymt med André "rich" Åkerblom. Även om inte en man kan göra en hel sajt har han varit en stark profil för sajten, och dessutom en väldigt omtyckt sådan. För min egen del har André varit en mentor, en förebild och en mycket god vän. Att han alltid gett mig stort förtroende och låtit mig vara mentor åt honom också har gjort att vårt samarbete har fungerat utmärkt. Efter alla år på samma position kan det dock vara svårt att hitta motivationen, och André behövde nya utmaningar även han. När så Twitch kom med ett spännande erbjudande slog han till, om än inte förrän efter att han våndats en hel del.

Det innebar, tveklöst, slutet på en era. Vilket är tråkigt. André saknas varje dag på kontoret. Samtidigt är det början på något helt nytt.

Carro gör entré

Redan i februari tog vi in Carolina "quiethell" Mårtensson som praktikant här på Fragbite. Via ett sommarjobb blev hon slutligen erbjuden en tillsvidareanställning lagom till hösten. Carro är en ung, vetgirig journalist som kan vara rätt så tjurig och lite väl mot perfektionisthållet i bland. Men alla måste vi hitta vår väg fram till den person vi vill vara, både privat och i arbetslivet. Den resa hon har gjort under det senaste året är helt fantastisk, och jag är väldigt glad över att ha henne vid min sida - som ansvarig redaktör för Fragbite.se.

Fragbite skapar rubriker genom sitt nyförvärv

Knappt två veckor innan det blev officiellt att André skulle sluta hade jag nöje att skriva en betydligt gladare nyhet. Det var en nyhet som skapade rubriker runtom i CS:GO-scenen. Fragbite hade gjort klart med Fnatic-profilen Viktor "vuggo" Jendeby. Viktor kom in och tog en position som Brand Manager för Fragbite, där mycket av arbetet handlar om att utveckla både varumärke och affärerna. Han har gjort ett kanonjobb så här långt och varit ovärdelig som partner i höstens arbete med att ta fram planen för framtida Fragbite.

Goodersons tar över Fragbite.com

Efter att jag och Viktor tagit fram, presenterat och fått en framtidsplan godkänt uppifrån var det dags att sparka igång Fragbite.com på allvar. Därför lämnade vi över ansvaret för den dagliga rapporteringen på sajten till bröderna John och Robert Gooderson, från Merseyside i Storbritannien. Två flitiga, duktiga killar som tar uppdraget på största allvar.

Yoggi Yalla Cup, Battle of the Streamers, OneBlade Cup och mycket mer

Under året som gått har vi, i vanlig ordning, haft en hel del intressanta turneringar och andra aktiviteter här på Fragbite. Några av dessa är Yoggi Yalla Cup, Knorr Battle of the Streamers och Philips OneBlade Cup. Tre olika koncept med ett spännande partners och ett stort engagemang. En som är instrumental för att knyta ihop dessa satsningar är vår egen Joakim "JoeAWESOME" Jansson, som gör ett kanonjobb. Inte minst som idéspruta.

Ständiga tweakar, uppdateringar och den nya sajten

Vi får självklart inte glömma att nämna Fredric "Nallen" Bohlin, som har jobbat med att ta fram Fragbite.com. Han har även gett oss den uppdaterade designen av den sajten, efter samråd med oss andra. Fredric sitter dessutom med mycket sådant som kanske inte syns så mycket utåt, som vårt samarbete med Abios. Där förväntar sig besökarna att allt bara ska fungera, men för att komma dit krävs en hel del kod.

Vi knegar på

Under 2017 har det skrivits totalt 1 840 nyheter på sajterna, 166 artiklar och det har laddats upp 497 videos. Detta trots att året har sett ut som det har gjort och att vi, under stora delar av det, har varit rätt kraftigt underbemannade.

Årets mest populära alster här på Fragbite var Lindas intervju med den alltid lika frispråkiga Virtus.pro-spelaren Jarosław "pashaBiceps" Jarząbkowski. Om ni, mot förmodan, skulle ha lyckats missa den så rekommenderar jag att ni ser den omgående.

Och mycket, mycket mer...

Ja förutom allt jag har nämnt här ovan har det hänt en hel del annat också. Anton "tWIST" Bengtsson, som ursprungligen kom in som renodlad säljare för Fragbite men senare tog en position inom hela bolagets sälj, har även han gått vidare till annat.

Jag själv har fått äran att ta över taktpinnen på Fragbite genom att överta chefredaktörsrollen. Vilket känns fantastiskt kul och inspirerande så klart. Speciellt med tanke på det förtroende som ledningen har visat både mig och vuggo i vårt framtidsarbete.

När vi nu summerar 2017 måste jag ändå säga att det har varit ett bra, och spännande år. Tråkiga saker har hänt, men samtidigt har det tvingat oss att hitta nya vägar och vara innovativa. Det uppskattar jag.

Stort tack, till alla er som har varit med på resan under 2017. Var ni än befinner er idag. Det gäller även alla er besökare.

Frid!
2018-10-29 17:22
Vilket var egentligen Europas bästa Counter-Strike 1.6-lag? År 2007 säkrade svenska SK Gaming med bland andra Abdisamad "SpawN" Mohammed och Robert "RobbaN" Dahlström denna titel framför Samsung-skärmarna i Tyskland.

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..