×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Xerm: Tänk om Asien kunde vakna till på allvar

1
WESG 2017, som avgjordes i mars 2018, innehöll hela nio deltagande lag från Asien och Oceanien. Efter det första gruppspelet hade mer än hälften fallit bort, och när det hade blivit dags för slutspel fanns endast en representant för regionen kvar. Tänk om vi till nästa år kunde få se en asiatisk CS:GO-scen som vaknat till på allvar, och lyckas utmana de allra bästa.
Detta är ett blogginlägg.
Vår egna Carolina "quiethell" Mårtensson har redan tagit upp ämnet i ett blogginlägg som publicerades i söndags. Mycket av fokusen där låg då på damscenen, vilket är en av anledningarna till att jag nu väljer att utveckla resonemanget.

"Varför ska vi bry oss om den asiatiska scenen?", kanske ni tänker. Jag har för mig att jag har tagit upp ämnet tidigare men passar ändå på att göra en kort summering.

1. Enorma mängder tittare. Visst, nu brukar det inte sällan talas om bottar och andra typer av manipulerade siffror när det kommer till tittarantal i asiatiska sändningar från esportturneringar. Ändå går det inte att komma ifrån att med en samlad folkmängd (2016) på 4,436 miljarder människor - det är hela 254% mer än den samlade folkmängden för Nord- och Sydamerika samt Europa - är en hel massa. Det är inte konstigt att tittarantalen blir höga.

2. Stor marknad. Stora sponsorer. Det råder inga tvivel om att det finns en hel del kapitalstarka företag och individer i Asien. Tittar vi till Kina är dessutom staten en stor investerare. Nu nämner jag den kinesiska staten utan att lägga in några värderingar. Sammantaget finns möjligheten till enorma kapitaltillskott, inte minst från länder som Kina och Indien.

3. Spelartillskott till scenen. Skulle regionen vakna till på allvar skulle det inte bara innebära att vi kan komma att få se en hel massa nya asiatiska lag ta plats på scenen. Det skulle även, potentiellt, kunna innebära att vi får se fler individuella spelare söka lyckan i Europa och Nordamerika. Ett nyttigt tillskott med nya talanger som kan förädlas och bjuda fansen på underhållning.


Åter till WESG

Under WESG-finalerna i kinesiska Haikou var det Sydkoreanska MVP PK som lyckades bäst. Laget slutade på en delad femte- till åttondeplats efter att ha åkt på en 0-2-förlust mot de blivande titelvinnarna i Fnatic. Faktum är att MVP spelade riktigt bra stundtals under turneringen och möjligen kan vi komma att få se mer av laget i framtiden.

För i övrigt var den asiatiska regionens facit under WESG inte allt för smickrande. En majoritet (fem av nio) tog sig, som tidigare nämnt, inte förbi det första gruppspelet. Inget av dessa fem lag lyckades heller plocka poäng mot ett lag som senare kom att spela gruppspel nummer två. Det säger en del.

Renegades elva på världsrankingen

Visserligen är endast tre av spelarna i den nuvarande Renegades-femman från Australien. Laget är ändå ett bevis om att det går att slå sig in bland världstoppen. Okej, de står sällan för några omvälvande insatser när de tävlar mot den absoluta eliten, ändå har de lyckats placera sig på en elfteplats på världsrankingen. Att laget tidigt begav sig till USA för att på så sätt ha bättre tävlingsmöjligheter är troligen en av de största faktorerna till lagets framgång.

Nu är det visserligen fortfarande knepigt med visum och att lösa det praktiska, det skulle ändå vara fantastiskt kul att se fler lag från den asiatiska regionen göra samma resa. Satsa hårt och bosätta sig i antingen Nordamerika eller Europa för att på så sätt kunna träna och tävla mot betydligt starkare motstånd.

För tänk om Asien kunde vakna till på allvar, då tror jag faktiskt att vår älskade speltitel skulle få lite av en nytändning.

Artikelbild: WESG

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..