×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Xerm: Hat och hot är aldrig okej!

2
Det finns mycket här i världen som kan göra en upprörd. Bakom datorer och telefoner är det då - för vissa - väldigt lätt att ta till en ton som de aldrig någonsin annars skulle ta till. Det måste få ett slut.
Detta är ett blogginlägg.
Låt oss börja med att beröra söndagens blogginlägg, publicerat här på Fragbite, signerat Carolina "quiethell" Mårtensson. Det är trots allt det som har aktualiserat ämnet för just detta blogginlägg. Jag vill vara väldigt tydlig med att jag inte håller med Carolina, utifrån de synpunkter som tycks framgå i hennes inlägg. Självklart ska vi bekämpa hat och hot genom att ta oss an det riktiga problemet, de som slänger ur sig dessa saker. Allt annat vore befängt.

Även fast jag inte alltid håller med om vad andra skribenter här på Fragbite skriver i sina personliga texter kommer jag, så långt det bara är möjligt, att stå upp för dem. Det är min skyldighet som chefredaktör. Samtidigt har jag, i min roll som som hennes chef, förklarat för Carolina hur jag ser på söndagens inlägg, både vad gäller dess faktiska innebörd men även hur det var formulerat.

Hat och hot i sociala medier

Som journalist är jag van vid att ta emot en hel del skit, inte minst i samband med mer personliga texter. I en viss mån går sådant att skaka av sig, men rent hat och uttryckliga hot kommer aldrig att accepteras. Det allmäna rådet, både från fackförbund, arbetsgivare och Säpo är att alltid anmäla sådant. Det är även den inställning jag har.

Att det sedan kan förekomma väldigt starka reaktioner på blogginlägg, samt andra typer av personliga texter, är inget konstigt. Speciellt inte om de rör ett känsligt ämne. Som i det här fallet. Det är dock fortfarande så att hat och hot aldrig är okej. Att skicka privata meddelande till en annan människa på diverse sociala medier med den typen av innehåll är ett rejält övertramp och kan få mycket mer långtgående konsekvenser än vad avsändaren nog hade tänkt sig.

Detsamma gäller hat, hot och allmänt dåligt beteende i spel och övriga onlinemiljöer. Det är aldrig okej, och vi har alla ett ansvar för att se till så att vi blir av med dessa svinerier en gång för alla. För alla förtjänar att ha en trygg och trivsam onlinemiljö.

Nu ber jag er alla, vem du än är och vilka åsikter du själv än bär på, att vi ska hålla en bra ton i diskussioner - både online och offline. Att vi lämnar hat och hot utanför och tänker på människorna som sitter där på andra sidan. Mindre hat, mer kärlek.

Frid!

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..