×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Xerm: Silver Snipers är ett helt fantastiskt projekt

2
Det finns ett gäng proffspelare inom CS:GO-scenen som är över 30 år. De räknas i princip som dinosaurier. Därför är tanken på att Per-Arne "YoungGun" Idenfors från Silvers Snipers är 57 år gammal extra kittlande, och hela projektet med seniorlaget är bra på många sätt.
Detta är ett blogginlägg.
Okej, vi kan väl börja med att konstatera det att Silver Snipers i grund och botten är en PR-kampanj från hårdvarutillverkaren Lenovo. Det är dessutom en väldigt lyckad sådan. Silver Snipers har fått en hel del uppmärksamhet, både i Sverige och internationellt. Det är faktiskt även en av grejerna som jag älskar med hela projektet.

Traditionella medier har uppmärksammat detta seniorlag, vilket förhoppningsvis har lett till att både seniorer själva och beslutsfattare har börjat tänka "Aha, det där kan kanske vara en meningsfull aktivitet att fylla min tid med.".

Självklart ser jag gärna en boom av seniorlag vilket slutligen leder till en riktigt stor och välorganiserad seniorliga. Precis på samma sätt som inom många andra sporter. Det skulle garanterat bidra till att öka acceptansen för esport ytterligare, och den här gången från det andra hållet. Det vill säga inte genom att föräldrar till barn som är aktiva successivt inser att esport är något att räkna med, utan att vi går direkt på de "förlorade generationerna".

Datorspel kan ge äldre en meningsfull vardag

Det finns dock en annan grej som är värd att beakta. Jag hoppas verkligen att det här visar allmänheten att datorspel var du spelar och kommunicerar med andra kan vara en meningsfull aktivitet för äldre. Tänk er till exempel Gerd, 69 år. Hon bor på landsbygden och hennes make gick tragiskt bort för några år sedan. Barnen är utflugna och har tyvärr inte någon möjlighet att hälsa på allt för ofta. Tack vare bredbandsstödet har dock Gerd en riktigt bra uppkoppling och tack vare Silver Snipers lånar hon till sig en lite vettigare dator för att testa spela lite onlinespel. Vips, så kanske hon lirar CS:GO, World of Warcraft, Dota 2 eller något annat socialt spel. Plötsligt blev hon inte lika ensam längre. Gerd blir lyckligare och lever ett mer meningsfullt liv. Att en stor del av det sedan spenderas bakom datorn, vad gör det? Gerd förtjänar att få vara lycklig och ha ett rikt socialt liv, om det är just det hon önskar.

Det är väl just den möjligheten som jag tycker att Silver Snipers visar på. För även om det är något av ett jippo syns det tydligt att lagmedlemmarna har roligt. Dreamhack, en finnkamp och andra härliga happenings har plötsligt blivit något normalt i deras liv. Okej, nu kanske jag överdrev lite - men det är ändå en verklighet.

Jag vill helt enkelt passa på att applådera Lenovo som stöttar det här laget, och givetvis även laget i sig. Tack för att ni visar att esport och datorspel är något som passar även äldre!

Silver Snipers består av följande spelare:

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..