×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Xerm: Så var Nordsken 2018 och fler turneringsvinnare

1
Årets upplaga av Nordsken är över. Tre dagar av intensivt spelande - i alla dess former - varvat med en hel del andra spännande aktiviteter är över. Det har alltså blivit dags att summera eventet.
Låt mig få börja med att Nordsken verkligen har något för de allra flesta. Visserligen har inte själva LAN-delen turneringar inom tiotals speltitlar, men om vi blickar bortom själva LAN:et finns det oerhört mycket att både se och göra. Det är väl också det som är styrkan med dett nordliga evenemang.

Skellefteå Kraft Arena är visserligen huvudsakligen byggd för SHL-laget Skellefteå AIK men fungerar ändå rätt bra som evenemangsarena. I år hade Nordsken flyttat in i samtliga ishallar, friidrottshallen samt en del biytor - vilket gjorde att hela evenemanget kändes mycket mer grandiost än tidigare. Nackdelen var dock att de många korridorerna kändes rätt tomma och de blev verkligen bara en transportsträcka.

Missa inte våra bilder från evenemanget. Hittar du dig själv på en bild? Mejla då mig gärna (per.sjolin@fragbite.com) med ditt namn och eventuellt nick så lägger jag till det i bildtexten.

Några andra saker som skulle behöva förbättras är det organisatoriska kring esportdelen. I år satsade Nordsken stort på esport, men tyvärr hängde inte riktigt organisationen med. Väldigt lite streaming, mycket förseningar, en del datorstrul och dylikt. Allt går inte att värja sig för och mycket kommer förhoppningsvis att bli bättre till nästa år. Det är ändå värt att nämna.

Vilka ska då besöka Nordsken? Bor du i "närområdet" (uppe i norr menar vi då inom en 15 mils radie) och är intresserad av dator-, kort-, bräd- och/eller figurspel känns det väldigt givet. Det gäller också om du gillar cosplay, har ett intresse för den ständigt växande spelbranschen eller på annat sätt fångas av det populärkulturella undret.

Jag och min sambo Camilla hade på det hela taget en väldigt trevlig helg i Skellefteå Kraft Arena. Vi vill tacka både arrangörer och besökare för det varma mottagandet.

Team Meow slog tillbaka från Lower bracket

Malmö-laget Team Meow vann Overwatch-turneringen.
Malmö-laget Team Meow vann Overwatch-turneringen.

Overwatch-turneringen blev dramatisk mot slutet och i finalen ställdes Team Meow mot fjolårets vinnare Blitzkri3g. Team Meow tog sig till turneringsfinalen genom lower bracket och behövde därmed vinna två stycken BO5-matcher för att ta hem segern, vilket de alltså lyckades med. Båda matcherna slutade med 3-2 till Meow, vars spelare kommer från Malmö. Därmed kammade de hem förstapriset på 30 000 kronor samt varsitt Plantronics RIG 800HD-headset.

Sverige Team Meow

Sverige Heo ”BlueSeal” Björck
Sverige Minimy ”Meaniemy” Eggerstedt
Sverige Edin ”difikoll” Zahirovic
Sverige Agaton ”TOFFLAN” Stenfors
Sverige Ivan ”Naviii” M Blomberg
Sverige Måns ”Moistdad” Åkesson.


Topp 3 - Nordsken 2018 Overwatch

1. Sverige Team Meow – 30 000 kronor + 6 st Plantronics RIG 800HD (värde 1 700 kronor styck)
2. Sverige Blitzkri3g – 15 000 kronor + 6 st Plantronics RIG 800HD (värde 1 700 kronor styck)
3. Sverige Space Monkey Mafia – 5 000 kronor + 6 st Plantronics RIG 800HD (värde 1 700 kronor styck)

Brittiskt och nederländskt duo tog hem PUBG-turneringen

Här tar pristagarna från PUBG-turneringen plats på scenen.
Här tar pristagarna från PUBG-turneringen plats på scenen.

PUBG-turneringen på Nordsken blev en riktig långkörare och avgjordes först vid lunchtid på lördagen. I slutändan var det ett par långväga besökare som lyckades lägga beslag på förstaplatsen. Det handlar om duon "Aadje" och "RoryFPS", både tillhörande organisationen Mockit Esports.

Topp 3 - Nordsken 2018 PUBG

1. Nederländerna Aadje och Storbritannien RoryFPS (Mockit Esports) – 12 000 kronor + Kläder, takisk utrustning samt en stekpanna i PUBG-stil från Tacticalstore
2. Sverige Jeeek och Sverige Carlallan (Slussfors Gaming) – 6 000 kronor
3. Sverige Severt och Sverige HamelBhaab (Slussfors Gaming) – 2 000 kronor

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..