×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Xerm: Det har blivit dags att ta farväl av Fragbite

2
Efter sex och ett halvt år här på den blå sajten har det blivit dags för mig att säga tack och adjö. När jag nu går på semester är det för att sedan inte återvända. Det är minst sagt vemodigt, för jag har haft en fantastisk tid här.
Jag vet egentligen inte hur jag ska börja det här inlägget. Det finns så oerhört mycket att säga, så många att tacka och så många härliga minnen att berätta om. För enkelhetens skull börjar vi väl med varför jag slutar.

Egentligen handlar det om två skilda saker. Det första är att jag tror att Fragbite behöver en omstart. Jag är den sista av det gamla gardet (förutom vår utvecklare, Fredric) som är kvar på sajten. Att "reboota" med ett nytt, ungt gäng på kontoret kan vara precis den energiinjektion som sajten behöver. Och det är otroligt mycket på gång. Det arbete som jag och vuggo har bedrivit sedan jag tog över som chefredaktör går in i en ny fas nu när jag slutar, då implementeras de sista förändringarna (som jag har varit med om att ta fram) och det handlar mycket om att gå tillbaka till rötterna.

Förutom det handlade det även om jag behövde nya utmaningar. Jag kommer även i fortsättningen att jobba med esport, press och att skriva - fast från andra sidan. Lite skämtsamt kan det sägas att jag går över till "the dark side".

Hobbyn blev ett jobb

I början av 2012 hörde jag av mig till dåvarande sajtchefen Pontus för att höra om Fragbite skulle vara intresserade av att ha mig som krönikör. Jag hade jobbat med Pontus på Netcrash tidigare och vi kom snabbt överens om att testa. Detta var ett halvår in på mina journaliststudier vid LTU i Piteå.

Jag kom snabbt att börja skriva mer än krönikor, började åka på event och rätt snart var det även jag som hoppade in som vikarie för både Pontus och vår gamla, legendariska chefredaktör - rich. Efter att jag avslutat studierna i Piteå testade jag på att vara informatör/kommunikatör, men sedan - hösten 2015 - blev jag anställd efter att ha skickat ett rätt bestämt mejl till en av grundarna av Nyheter24-Gruppen. Resten är, så att säga, historia.

Utan Pontus skulle jag med andra ord inte sitta här idag. Utan André, alltså rich, hade jag aldrig lärt mig så mycket som jag har gjort. Att förlora honom var ett hårt slag, inte bara för sajten utan även för mig personligen. I samma veva kom vuggo in i bilden och vi har haft ett fantastiskt samarbete under det här året.

Många roliga stunder

Det är nästan lite överväldigande att tänka tillbaka på allt jag har varit med om under min tid på Fragbite. Det finns dock en del saker som sticker ut. Som de femte säsongsfinalerna av Fragbite Masters. Eller som när jag och André var till Paris för ESWC 2012. Det senare var inte alls roligt just då, men så här i efterhand går det att skratta åt. Ni hittar en krönika som jag skrev under evenemanget nedanför det här blogginlägget.

Under det senaste året, sedan jag träffade min sambo Camilla, har jag kommit att vara mer på kontoret i Stockholm. Det har också inneburit att jag lärt känna alla andra på bygget, som jobbar på de övriga sajterna, bättre. Det har varit otroligt roligt.

Jag vill också rikta ett extra tack till Patrik. Ni kanske har hört talas om honom någon gång. Han var i alla fall med och grundade Nyheter24 och arbetar väldigt tajt med Fragbite. Utan hans upprepande önskemål om att ha mig mer på plats i Stockholm hade jag aldrig träffat Camilla och följdaktligen aldrig ha flyttat ner till huvudstaden.

För att runda av

Det här blogginlägget börjar bli alldeles för långt. Ändå har jag inte på något sätt berättat vad som händer härnäst, varken för mig eller för Fragbite. I det senare fallet överlåter jag det till de fantastiska människor som jobbar kvar. Är ni nyfikna på vad jag ska göra framöver, eller vill komma i kontakt med mig av någon anledning, rekommenderar jag att ni håller koll på Twitter eller söker upp mig på Linkedin.

Sist men absolut inte minst vill jag passa på att rikta ett stort tack till alla er besökare. Ni har varit helt instrumentala i min personliga utveckling och det faktum att jag har haft chansen att jobba med mina två största hobbys - esport och att skriva. Tusen tack!

Frid!
2020-04-30 16:13
Vad är egentligen det bästa CS-klippet någonsin? Vilken highlight är den krispigaste egentligen? Tillsammans med Estrella har vi tagit fram en expertjury som nominerat de bästa klippen någonsin. Nu är det din tur att rösta fram vilket klipp som är det bästa någonsin.

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..