×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Overwatch, PUBG, Battlerite... vilket spel ska jag lägga timmar på?

2
Det finns många spännande speltitlar där ute, frågan är bara vilket jag ska spela. Vad är ditt tips? Jag är laddad för att spela en hel massa spel efter en stundande hjärnoperation.
CS:GO i all ära, men det blir lite enformigt att spela ett och samma spel hela tiden. I ärlighetens namn är det dessutom ett helt annat spel jag lägger flest timmar på i dagsläget, nämligen World of Warcraft. Nu är jag dock sugen på något annat, frågan är bara vad. Det finns många titlar som har sin egen charm. Vissa har jag testat, andra inte. En del är riktigt populära medan vissa kanske inte riktigt har den spelarbas jag tycker att spelet förtjänar.

Om mindre än månad sövs jag ner för att genomgå en så kallad DBS-operation. Den är tänkt att minska mina skakningar, som kommer av det som kallas essentiell tremor. Min förhoppning är att det i förlängningen ska göra det lättare för mig att spela spel där skakningarna ställer till det rätt rejält idag, som just CS:GO. Ger det önskad effekt är jag dessutom sugen på att testa en hel massa andra titlar, men var ska jag börja?

Overwatch

Här snackar vi om ett storspel från giganten Activiosion Blizzard. Overwatch var riktigt kul då jag började spela det men jag vet inte riktigt, av någon anledning har jag inte riktigt fastnat för det. Kanske blir det bättre när den nya Overwatch-ligan drar igång. Tänker mig att den kanske kan öka spelsuget. Frågar du mig spelar nog det rätt begränsade urvalet av heroes in i det hela. Det blir helt enkelt lite för enkelspårigt, i alla fall på en mer "casual"-nivå. Jag vet inte. Kanske får det här även i fortsättningen bli ett spel som jag endast startar ibland, för att kompisen Magnus vill lira.

Bomb King är en av mina favoritkaraktärer i Paladins.
Bomb King är en av mina favoritkaraktärer i Paladins.

Paladins

Overwatch-utmanaren Paladins från Hi-Rez Studios (skaparna av Smite) har tagit mig med storm. Deras approach till denna kategori av spel känns i grunden mer lockande än Overwatch, även om Paladins har sina klara nackdelar. Som det här med att inte ha tillgång till alla karaktärer på en gång. Det må vara Free 2 Play, men det är inte "Free 2 Win". Inte i förlängningen. Du behöver låsa upp egenskaper och så vidare. Det är en klar nackdel. Det är ändå det spel jag helst startar när jag känner för att bara döda en halvtimme genom lite skönt, snabbt spelande.

Battlerite

Det här spelet är med för din skull, vuggo. För er som inte vet det är min kära kollega, Viktor "vuggo" Jendeby, en stark förespråkare för detta spel. Inte minst för att det är vad han själv helst spelar för tillfället. I ärlighetens namn har jag inte ens kommit mig igenom det tutorial-liknande campaign-läget än. Var nog inte riktigt på humör när jag först testade det, så får väl ge det en ny chans framöver. Jag gillar ändå Arena-konceptet. Fast helst skulle jag nog ändå ha sett en sådan här titel baserad på World of Warcraft (alltså WoW Arena, som ett fristående spel).

Quake Champions

Detta är ett spel jag har lovordat sedan tidigare. Jag står fast vid det även idag, även om jag inte alls har hunnit spela det särskilt mycket. Det handlar mest om just mina skakningar. Det är ett svårt spel att bemästra om du ena sekunden är på väg att eliminera din motståndare med en klasssisk ray gun, för att i nästa ha skakat till så pass med högerhanden så du vänt samma motståndare ryggen och därmed blivit dödad.

Jag blir alltid sugen på att se den japanska klassikern Battle Royale då PUBG kommer på tal.
Jag blir alltid sugen på att se den japanska klassikern Battle Royale då PUBG kommer på tal.

PUBG

Playerunknown's Battlegrounds, det mest spelade spelet på Steam för tillfället. Snacka om en explotionsartad tillväxt. Frågan är om det kan hålla i sig, eller om en rejäl baksmälla ligger och väntar. Turneringsarrangörer och organisationer har i alla fall börjat plocka upp lag och det ska bli spännande att se vad denna färska scen har att erbjuda i framtiden. Konceptet är enkelt, samtidigt som det går att tweaka på många sätt. Jag har medvetet låtit bli att testa spelet innan min operation. För mest troligt är att jag bara skulle bli uppgiven och ledsna rätt snabbt då skakningarna ställer till det rätt rejält. Ändå ser jag på en hel del streams där spelet spelas.

Vilket är ditt tips?

Vilket av de spel som jag nämnt spelar du, och varför? Vilket tycker du att jag ska spela. Har du kanske någon annan speltitel du vill tipsa om? Feel free! Jag tar tacksamt emot alla tips.

För nu får det ändå fortsatt bli World of Warcraft varvat med enstaka Matchmaking-matcher i CS:GO och snabba Paladins-sessioner.

Frid!

15 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 15 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..