×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Så går det till när du ansöker till Fragbites crew

3
Fragbites crew, bestående av exempelvis skribenter och videoredaktörer, är en oerhört viktig del i vår dagliga verksamhet. Vi är på ständig jakt efter nya crew-medlemmar och i det här inlägget tänkte jag ge er en inblick i hur hela rekryteringsprocessen ser ut.
Det råder inga tvivel om vilken vikt som Fragbites crew - de idella eldsjälarna, har haft för sajtens framväxt. Fragbite skulle aldrig ha vuxit sig så stort som det har utan dessa. Majoriteten av oss som sedan blivit anställda för att jobba med Fragbite har även tagit vägen via någon typ av ideell position. Det är helt enkelt den vanligaste - och oftast snabbaste - vägen in i den här delen av esportbranschen.

Sedan oktober i fjol är det jag som är ytterst ansvarig för rekryteringen av nya crew-medlemmar. Det är ett spännande uppdrag som vi nu åter lägger extra vikt vid, allt för att fortsätta ta Fragbite - och våra två sajter - framåt. Men hur går det då till när vi rekryterar? Jo, det ska jag förklara.

Fyll i ansökningsformuläret

Det första steget för alla intresserade är att fylla i vårt ansökningsformulär. Här är det viktigt att veta det att ju utförligare svar, desto lättare blir det för mig att utvärdera er. Det innebär också att vi snabbare kan ta nästa steg, om det visar sig aktuellt.

När jag ser att en ny ansökan har inkommit går jag igenom den och skickar någon typ av svar. Ansökte ni under fjolårets rekryteringskampanj men saknar svar? Då har det mest troligt hamnat bland skräpposten. Google tyckte helt enkelt att jag skickade för mycket mejl där ett tag. Oftast innehåller dessa svar en begäran om ytterligare information, antingen om personen själv eller om dennes vision, eller en begäran om ett arbetsprov.

Vikten av bra arbetsprov

Detta med arbetsprov är oerhört viktigt. Även om du skickar med någon relevant material redan tillsammans med din ansökan kommer jag mest troligt att begära in ytterligare material. Det här är det bästa sättet för mig att snabbt utläsa om du är av det rätta virket. Det behöver inte vara värsta mästerverket. Egentligen handlar det mest om att jag vill se vilka tendenser du uppvisar. Ser du ut att ha rätt språk, verkar din redigeringsstil passa in med Fragbites och så vidare.

Ett bra arbetsprov är alltså inte nödvändigtvis en perfekt författad artikel. Det handlar mer om att du som ansöker visar att du tar till dig av instruktionerna, samt att du har gjort din research kring hur vi skriver saker här på Fragbite. Ser allting bra ut? Ja då kan vi gå vidare till nästa steg.

Skype-samtalet

Beslutar jag att vi vill gå vidare med just din ansökan ser jag till att boka in ett Skype-möte med dig. Under mötet brukar jag alltid inleda med att ge en liten kortare bakgrund av mig själv, och min väg till var jag är idag, samt att berätta om Fragbites historia och framtid. Därefter får du berätta mer om dig själv och vi tar upp lite allmäna frågor, förhållningssätt samt riktlinjer.

Bland det senare ser jag alltid till att berätta hur vårt bonussystem fungerar och vår syn på Fragbites crew, men vi lyfter även frågor som "hur många timmar, konverterat till hur många alster, kan du uppbringa per vecka?". Det här är inget som är satt i sten och vi är fullt medvetna om att du, som förmodligen har en annan huvudsaklig syssla, kan ha annat för dig samt att veckorna ser olika ut. Ändå är det viktigt för att vi ska få en uppfattning om hur många alster vi ska planera för varje vecka - med oss på kontoret inkluderat. Det kan även vara bra för dig att ha tydliga mål uppsatta. Här är det bättre att sätta lite blygsamma mål till en början för att därefter skruva upp det hela längre fram då vi ser hur allt artar sig.

Dags att visa dig sajtens backend

Den första delen av Skype-samtalet är nu avslutad. Känns allt bra för båda parter går vi vidare. Det är nu jag visar dig hur vårt backendsystem är uppbyggt och fungerar. Jag demonstrerar helt enkelt de viktigaste funktionerna, ger lite riktlinjer och därefter får du själv tillgång till systemet. Här brukar jag även se till att länka till tidigare publicerade alster som ger en bättre insyn kring hur det brukar kunna se ut.

Det mesta är rätt "straight forward", medan andra saker kan ta lite längre tid att greppa. Efter att Fredric uppgraderade hela systemet har saker och ting blivit bra mycket smidigare, så ett stort tack till honom för det! Det gör det mycket lättare för nytillkomna att lära sig det och därmed kan de även komma igång med att producera alster mycket snabbare.

Övning ger färdighet

Det kan kanske kännas uttjatat och låta lite tråkigt, men det är precis som den här rubriken lyder. Övning ger helt enkelt färdighet. Innan du börjar publicera saker på sajten får du testa dig fram i systemet och göra den del grejer som inte syns utåt. När du sedan känner dig redo får du ge dig på att skapa ett skarpt alster, detta i samråd med endera mig eller Carolina. Sedan fortsätter vi så under en tid. Någon tittar igenom dina grejer, och ger ordentlig feedback, innan du publicerar. Detta för att du ska få de bästa möjligheterna till utveckling redan från start.

I samband med detta steg bjuds du även in till värmen på vårt Slack-nätverk. Ett myller av kanaler som alla har sitt tydliga syfte. Här sker vår dagliga kommunikation, både om sådant som är direkt sajtrelaterat men även en del småprat om annat.

I det här läget är det sedan bara att producera på. Så småningom får vi förhoppningsvis möjligheten att ta bort "prövis"-epiteten från din profil och därmed klassa dig som fullvärdig crew-medlem. Och vem vet, visar du verkligen framfötterna kan det kanske även bli aktuellt med ett fördjupat samarbete på något sätt. Det är, som sagt, så sådana som jag har kommit att hamna där jag är idag.

Det var lite mer om ansökningsprocessen. Nu hoppas jag att alla ni som känner er sugna att bidra på något sätt, oavsett om det är på Fragbite.se eller Fragbite.com, tar och skickar in en ansökan. Det gör ni helt enkelt genom att fylla i ansökningsformuläret, så hörs vi inom kort.

Frid!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..