×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

quiethell: Asiatisk Counter-Strike är på rätt väg

1
MVP PK tog sig till kvartsfinalerna i WESG:s huvudturnering. LLG Female säkrade en andraplats i damupplagan. Tyloo visar att de inte lägger sig. Kan den asiatiska scenen vara på ingång på riktigt?
Detta är ett blogginlägg.
Inte nog med att vi under WESG:s huvudturnering såg MVP PK säkra en kvartsfinalplats, där de åkte ut mot finalaktuella Fnatic, så tog sig kinesiska LLG Female enda till final i damupplagan av turneringen. Tyloo har bevisat sig starka inom scenen efter att de dels kvalat till Dreamhack Masters Marseille över australiska Tainted Minds men var även ett av lagen som tvingade Fnatic på fall under Starseries i-League CS:GO-finalerna tidigare i år.

Kanske har det med att Asien känner sig mer välkomnade i scenen efter att Valve nyligen släppt spelet i Kina? Kanske det har med att de asiatiska lagen fått chansen att utvecklas då de nu kan kvala till fler stora evenemang världen över?

Jag har märkt att herrarna visat sig starka på servern under de få turneringar som spelats hittills i år, men det jag absolut kan säga något om är damsidan där LLG som sagt visat sig oerhört dominanta. Man kan debattera kring hur vidare de hade övertaget eftersom de är ett faktiskt lag utanför WESG, men det argumentet faller relativt snabbt då även Keyd Stars Female äntrade turneringen med samma övertag och dessa föll i gruppspelsfasen.

Meng "simmo" Zhang och hennes lagkamrater visade vad de gick för redan under Intel Challenge Katowice, men där gick de inte speciellt långt vilket inte heller var väntat. När Joshua "BurntSanctuary" Keller tog en titt på de aktuella lagen för WESG-finalerna såg han inte att de asiatiska lagen skulle ta sig speciellt långt. Det visade sig vara ett felaktigt påstående då LLG som sagt tog sig enda till final efter att de slagit bland andra Those Damn Canadians, som var ett av de förhandsfavoriserade lagen.

Enligt mig kommer vi att få se Asien växa ännu mer redan i år. Jag tror att Tyloo och MVP PK fått tillräckligt med erfarenhet, men också mod efter sina senaste vinster, för att ta sig långt. Även LLG kommer att fortsätta briljera inom damscenen, men kanske inte som just LLG då några av deras spelare kommer att representera just Tyloo i Danmark under Copenhagen Games i slutet av mars. Hur långt de asiatiska lagen kan ta sig återstår att se, men det ser ut som att detta bara är början.


Artikelbild: WESG

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..