×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Xerm: Fjärdeplatsen en klar besvikelse för Faze Clan

1
Det blev till slut en fjärdeplats för stjärnlaget Faze Clan i Kiev. Helt klart en besvikelse och laget, tillsammans med sin svenske coach, har en del att fundera över inför nästa veckas IEM Katowice.
Bäste svenska spelare i Kiev blev alltså Olof "olofmeister" Kajbjer med en fjärdeplats. Att just Kajbjer skulle bli bäste svensk var knappast någon högoddsare, att det däremot bara skulle bli en fjärdeplats är inget annat än en missräkning. I dagens match mot Team Liquid såg Faze Clan helt uddlösa ut. Anfallsspelet fanns inte där, inte på någon utav de tre kartor som spelades. Att de sedan åkte på en svidande 3-16-förlust på sitt eget kartval, Nuke, gjorde knappast saken bättre.

Faktum är att om vi tar en titt över statistiken för turneringen blir det tydligt att Faze Clan-spelarna lyser med sin frånvaro. De enda att söka sig in på topplistorna hos hltv.org är Nikola "NiKo" Kovač (trea i HS per runda och HS-procent) och Ladislav "GuardiaN" Kovács (tvåa i AWP-kills och AWP-kills per runda). Det är hälften så många topplisteplaceringar som under Eleague Major Boston (med Kovács mindre smickrande närvaro på "deaths per round"-listan borträknat).

Sett över de tre kartorna i matchen mot Team Liquid var det inte en enda spelare som lyckades landa på plusstatistik. Bäst var Kovács som slutade på -6 och en rating på 1,04. Sämst? Finn "karrigan" Andersen på -28 och 0,72 i rating.

Jag vet inte om laget ansåg matchen vara betydelselös, att det inte spelade någon roll om de lyckades knipa tredjeplatsen när de nu missade finalen. Om de resonerar så är det givetvis mycket tråkigt och som det känns nu var den här matchen totalt meningslös. Jag som hade hoppats på lite mer krigande. Matchen blev visserligen underhållande på Inferno, som avgjordes först i den fjärde förlängningen. Resten var bara ett enda sömnpiller.

Nej, nu förväntar jag mig att få se ett piggare Faze Clan i Katowice. Något annat än en finalplats då och laget börjar få en hel del huvudbry.

Artikelbild: Starladder

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..