×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Xerm: Inga annonser och samarbeten — inget Fragbite

0
Det har, tyvärr, blivit dags att skriva ett sådant här inlägg igen. Ett inlägg med fokus på våra annonser och samarbeten, varför de behövs och var vi skulle stå utan dem.
Det har gått sju år sedan Fragbite slutade vara ett hobbyprojekt. Sedan dess har mycket hänt. Sajten har växt, både sett till innehåll och själva personalstyrkan. Under tiden som hobbyprojekt drevs Fragbite av eldsjälar som i huvudsak gjorde det för att de tyckte att det var kul. Det fanns alltså ingen ekonomisk vinning i det. Sådana eldsjälar finns, tyvärr, knappt idag.

Fragbite består idag, lite beroende på hur vi räknar, av fem stycken anställda personer på kontoret. Dessutom har vi två britter kontrakterade för Fragbite.com. Det innebär betydande personalkostnader. Det är en av de saker som de annonser och samarbeten vi har på Fragbite ska betala.

De ska betala dessa personalkostnader så att vi kan fortsätta bemanna sajten och hålla den vid liv. Fortsätta leverera nyheter och engagerande innehåll från esportscenen, precis som vi har gjort de senaste 15 åren.

Dessutom finns en rad andra kostnader. Det handlar om allt från drift och utveckling till resor, videoproduktion samt inköp av tjänster vid olika typer av projekt.

Ingenting är gratis

Det är ett väldigt vanligt synsätt nuförtiden att allting ska vara gratis. Samtidigt är det i princip ingenting som är just det - gratis alltså. Allting kostar pengar, på ett eller annat sätt. Att driva en sajt av Fragbites kaliber är just en sådan sak som kostar en hel del.

Traditionella medier i Sverige har, i stor utsträckning, fått komma till insikten att öppna sajter var allt innehåll är tillgängligt gratis helt enkelt inte är ekonomiskt försvarbart. Det går helt enkelt inte få ekonomi på enbart annonser, inte minst för att detta med adblockers är alldeles för vanligt förekommande.

Inom vår målgrupp är adblockers ännu vanligare. Något vi givetvis märker av. Därför måste vi arbeta på andra sätt när det kommer till våra kommersiella projekt, så att våra partners får vad de har betalat för och vi får in kapital som håller sajten vid liv. Då kommer klagomålen...

Såvida Fragbite inte ska bli en sorts premiumsajt, var du behöver betala en prenumeration för att ta del av allt innehåll, kommer vi att fortsätta arbeta med annonsörer och partners som vi gör idag. Jag ber er därför ödmjukast att om ni besöker Fragbite med adblockers, snälla lägg då in ett undantag för vår sajt. Vi försöker alltid vara snabba på att åtgärda problematiska annonser och har helt övergett format som ni besökare, och vi själva, anser har varit allt för störande. Det är en väldigt liten grej för er att göra, men som kan få väldigt stort genomslag för oss. Bättre annonsvisningar ger större inkomster, det i sin tur möjliggör nya satsningar.

Vi vill växa

Vi som jobbar med Fragbite är inte alls nöjda med var vi befinner oss idag. Vi vill bli större, bredare och bättre på alla sätt och vis. För det behövs dock större intäkter. Det är först då som vi kan nyanställa, satsa på att lansera egna pilotprojekt och åter ge oss ut på galet dyra resor för att följa spännande lag till världens alla hörn.

Allt detta vill vi kunna göra för att erbjuda er som besökare en bättre sajt. Det är trots allt vad vi brinner för, att kunna leverera bästa möjliga innehåll.

Ett led i detta arbete är de större kommersiella projekt vi redan har presenterat. Det handlar om Gillette, Philips men också om sådana som iGame. Det senare har varit hårt kritiserat, men är för oss väldigt viktigt.

Skillnad på gambling och gambling

Låt mig nu, en gång för alla, klargöra vår syn på det här med gambling. Vi har aktivit tackat nej till ett otal förfrågningar från olika skinsbaserade bettingsajter, trots att de är beredda att betala väldigt bra pengar. Anledningarna till detta är flera, men främst att det handlar om gambling som riktar sig till en minderårig publik som har klart undermåliga ålderskontroller. Dessutom tar inte dessa aktörer sitt ansvar vad gäller att informera och stötta när det kommer till spelmissbruk.

Därför väljer vi att enbart arbeta tillsammans med bettingbolag som tar ett större ansvar för både ålderskontroller och spelmissbruksfrågan. Vid ett specifikt tillfälle ställde vi även kravet på vår kund att, i samband med en kampanj, lägga in tydligare information kring just spelmissbruk.

I övrigt skulle vi skjuta oss själva i foten om vi helt tackade nej till denna typ av bettingbolag. De omsätter stora pengar och ser vi till traditionell sport samt sportbevakning är de en otroligt viktig partner. Så pass viktig att om alla dessa skulle försvinna, ja då skulle många sporter och många sportredaktioner, få ta en riktigt hård smäll.

Stötta oss och få mer tillbaka

Vi uppskattar alla er som besöker Fragbite. Väldigt mycket. Om ni dessutom ser till att stänga av era adblockers, då blir vi ännu gladare. Självklart uppskattar vi era synpunkter i diverse frågor, men om ni ändå visar en större acceptans för våra kommersiella samarbeten så kommer Fragbite bli en än mer attraktiv partner för potentiella kunder. Det skulle kunna innebära fler kommersiella projekt, mer pengar in till Fragbite och därmed mer pengar som vi kan återinvestera i att göra sajterna bättre.

För det är trots allt vad det handlar om. Ju större intäkter för Fragbite, desto mer kan kan vi göra för er besökare. Glöm inte det!

Vi vill gärna veta mer om vad ni tycker och tänker. Ni kan höra av er direkt till mig på per.sjolin@fragbite.com, eller lämna en kommentar här nedan. Vill ni tillexempel ha premiummöjligheter? Har ni exempel på väl utformade annonser som tilltalar er? Vilka kommersiella projekt har ni tyckt om lite extra? Hör av er!

Avslutningsvis vill jag återupprepa min uppmaning om att göra den lilla uppoffringen att undanta Fragbite.se och Fragbite.com från era adblockers.

Tack för visad förståelse och för att ni hänger här med oss!

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..