×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Nick Fry, med rötterna i Mercedes AMG F1, plockas upp av Fnatic

1
Det är inte allt för ofta som vi på Fragbite uppmärksammar värvningar utanför de aktiva laguppställningarna. Det händer dock i bland, och just idag är ett sådant tillfälle. Låt oss titta på Fnatics värvning av den föredetta Formula 1-chefen Nick Fry.
Att esportens börjat attrahera kunnigt folk från världen utanför har varit klart sedan länge. Vi har sett sportklubbar samt idrottsprofiler investera i både nya och befintliga organisationer. Traditionella storbolag sponsrar turneringar och lag. Det pratas esport i mäktiga styrelserum och på regeringsnivå världen över.

Ett bevis på esportens attraktionskraft finner vi i ett uppmärksammat nyförärv på organisationssidan för London-baserade Fnatic. Den välkända organisationen har anställt Nick Fry som "head of commercial strategy", vilket kan översättas till "ansvarig för kommersiell strategi".

Var chef för Mercedes i Formel 1

Vem är då denna Nick Fry? Han är en brittiskfödd 61-åring med en lång karriär bakom sig inom motorbranschen. Fry, som har en examen i ekonomi från University of Wales, har spenderat ett stort antal år inom Ford-koncernen och har då innehaft en rad olika positioner. 2002 tog han sedan steget över till Formel 1-cirkusen då han blev "Managing Director" för Formel 1-stallet BAR F1, som senare blev Honda Racing F1 Team.

Fry var med och basade över Honda 2006 då den framgångsrike brittiske föraren Jenson Button tog sin första seger under Ungerns Grand Prix. Ytterligare ett namnbyte senare förvandlades Honda Racing F1 Team till Brawn GP Formula One Team var Fry med om att vinna en dubbel under 2009 års säsong av Formel 1. Jenson Button vann förartävlingen medan Brawn GP tog hem stalltiteln.

Året därefter var det åter dags för ett namnbyte, detta då Mercedes-Benz-koncernen köpte upp huvuddelen av Brawn GP. Några justeringar senare kom det nya stallet att heta Mercedes AMG Petronas Formula One, och chefen för det hela var alltså just Nick Fry.

Avrundar F1-karriären

I slutet av mars 2013 meddelade Mercedes AMG att Fry skulle lämna sin roll som chef för stallet, men att han dock skulle fortsätta som rådgivare fram till slutet av 2014.

Nu, drygt tre år senare, har han tagit steget in i esportens värld. En riktigt intressant värvning av Fnatic som sannerligen rustar för framtida utmaningar och för att växa än mer. Det är bara att gratulera. Det ska bli intressant att se vad Nick Fry lyckas åstadkomma i sin nya organisation.

Vilken näringslivs- och/eller sportprofil skulle du vilja se ta en roll inom esporten?

Artikelbild: Fnatic

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..