×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Ibland går det lite för fort, helt enkelt

1
Mitt i stressen, ivern att vara snabb och effekt, kan det lätt bli fel även för den bäste. Därför är det inte konstigt när det blir fel för mig. Så här kan det gå till när något blir fel på Fragbite.
En stressad busschaufför kan lätt åka förbi en hållplats eller missa att släppa av någon. Är du snickare kanske du fäster en gipsskiva lite slarvigt. Det finns många mindre misstag som inte alls är så allvarliga, sett till helheten.

Misstag kan även visa sig genom att en kock tillagar kyckling dåligt, eller att någon inom vården rengör ett sår dåligt innan det plåstras ihop. Då börjar misstagen bli farliga.

Tack och lov hotar våra misstag på Fragbite sällan, för att inte säga aldrig, någons hälsa. Ja, annat än vår egen då det alltid är lika förbittrande att göra dessa misstag. Igår var ett tydligt exempel.

Strax efter klockan 07 på torsdagsmorgonen lyfte mitt plan från Skellefteå Airport ner till Stockholm och Arlanda. Jag valde att ta pendeln in till Stockholm, vilket var ett stort misstag just denna dag. Signalfel söder om stan ledde till kraftiga förseningar och stressnivåerna höjdes. Jag skulle ju transkribera intervjun med Linus Lindström för att sedan skriva artikeln. Dessutom behövdes det en tittarguide för helgens Eleague Boston Major New Legends Stage.

Väl framme på kontoret, efter att ha passerat min flickvän och lämnat av min väska, blev det snabba ryck. När jag börjar skriva på artikeln om Skellefteå AIK-spelaren gör jag fel på en gång. Redan i ingressen påstår jag att han är back, inte center som han faktiskt är.

Vi pausar där tvärt. Var kom back ifrån? Jag har själv sett honom spela live X antal gånger. Ärligt talat är jag inte säker, men det kan nog ha att göra med det antal backar som har gått vidare till NHL/AHL från Skellefteå. Så det sitter som i ryggmärgen. När jag har skrivit om Skellefteå-spelare som aspirerar på NHL har det oftast handlat om backar.

När rubriken sedan sattes, efter att artikeln var klar, såg jag ordet "back" i mitt synfält och vips så hade det sökt sig till rubriken också. Carro läste igenom artikeln, men på grund av att hon inte är insatt i hockey såg hon inte felet. Så blev det publicering och felet fanns där för alla insatta att beskåda.

Det där är nog den vanligaste typen av fel här på sajten. Att det finns något ord, något namn eller något lag i huvudet som sedan råkar söka sig in i en nyhet/artikel. Tidigare var det nog snarare matchgrafiken i nyheter som blev fel, men den har automatiserats nu vilket innebär att vi har byggt bort den risken för felskrivning. Det går dock inte att göra fullt ut.

När det blir fel gäller det att vara ödmjuk, erkänna felet, tacka den/de som pekat ut det och sedan rätta till det hela. För det finns inte så mycket mer att göra. Ändå går det inte att komma ifrån hur pinsamt det känns, varje gång. Då spelar det ingen roll hur "mänskligt" det än må vara att fela, eller vilka omständigheter som omgärdade tillfället då felet begicks.

Jag är fullt övertygad om att vi på Fragbite kommer att fortsätta begå en del fel. Inte för att vi vill, utan för att det är mer eller mindre omöjligt att bygga bort den risken.

Därför vill jag uppmana er, säg till när ni hittar något uppenbart fel. Vi är bara tacksamma!

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..