×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

Det ska borras hål i mitt huvud

6
En ny dag, ett annat stället att blogga ifrån. Idag skriver jag från min säng på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. Varför? Jo för i morgon är det äntligen dags för min DBS-operation.
Ni som har varit uppmärksamma känner säkert igen att jag har pratat om det tidigare, att jag ska opereras. Det handlar alltså om en så kallad DBS-operatation, där DBS står för Deep Brain Stimulation. För den nyfikne finns möjligheten att lära sig mer om ingreppet genom att se ett avsnitt av Fråga Doktorn som sändes tidigare i höst. Men det blir lite grafiskt, så känsliga personer bör undvika det.

Hur som helst innebär det att de i morgon kommer att borra två hål i mitt huvud. Därefter ska det föras ner två stycken elektroder ner i min hjärna som, via en sladd som läggs under huden, kopplas till en pacemaker. Den läggs i en ficka under huden på mitt bröst. Den ska sedan skicka impulser till elektroderna som då ska motverka mina skakningar.

Det har gått två år sedan jag först besökte DBS-enheten i Umeå för att verkligen ta tag i det här problemet, som jag har levt med i större delen av mitt liv.

Vi får se hur länge jag blir borta

Jag befinner mig alltså för tillfället på NUS, som sjukhuset brukar kallas. En smidig förkortning. Här kommer jag att vara kvar åtminstone fram till fredag. Sedan får vi se. Första beräkningen är att jag blir borta fram till några dagar in i december.

Min förhoppning är givetvis att jag ska vara på fötter innan dess, samtidigt som återhämtningen får ta den tid den tar.

Under tiden är det vuggo och Carro som kommer att styra skeppet. Dessutom har vi fått extra hjälp av en pigg och alert chisar, vilket givetvis gläder oss. Har ni några frågor under den här tiden rekommenderar jag därför att ni i första hand söker er till Carro eller vuggo, då jag kan vara lite seg med svaren.

Har ni däremot frågor om essentiell tremor (skakningarna) eller DBS-operationen ska jag gladeligen svara i den mån jag kan.

Frid!


Originalbild, artikelbild: Flying Colours ltd

7 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 7 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..