×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Blogginlägg

Mina förväntningar på 2017

1
Det nya året är här, om än knappt 40 timmar gammalt. Vad innebär det då egentligen? Ptja, i vanlig ordning gör vi lite av en "nollställning" och kan börja fantisera om vad vi förväntar oss av det nya året. Både vad gäller sådant som vi inte själva kan påverka och sådant där vad vi gör till stor del avgör utgången. Här är mina förväntningar på det kommande året.

Jag tror, och hoppas, att SK Gamins majordominans är över.
Jag tror, och hoppas, att SK Gamins majordominans är över.


Toppskiktet fortsätter vara superjämnt

I dagsläget har jag svårt att se något enskilt lag som skulle kunna dominera CS:GO-scenen likt Fnatic 2015 och Luminosity/SK Gaming under stora delar av förra året. Jag förväntar mig helt enkelt att höstens tendens med riktigt jämna och oberäkneliga toppturneringar håller i sig.

Faktum är att än fler lag än de nio som vann höstens elva större turneringar kan komma att bli aktuella som turneringsvinnare under 2017. Det gör det kommande året oerhört spännande. Det finns då i alla fall ingen anledning att sluta följa scenen med hänvisning till att det ändå inte händer någonting.

Det betyder samtidigt att jag inte tror på en tredje raka majortitel för SK Gaming. Det finns helt enkelt ett flertal lag som lärt sig hur brassarna ska besegras (så länge de slipper möta dem på Train).

Förhoppningsvis får vi på nytt se ett svensk lag vinna en major under 2017.
Förhoppningsvis får vi på nytt se ett svensk lag vinna en major under 2017.


En svensk majorseger

Okej denna förväntan är i mångt och mycket kryddad med en hel massa hopp. Jag har förvisso svårt att se hur Fnatic eller Godsent skulle kunna gå hela vägen redan under Eleague-majorn nu i januari. Däremot kommer det minst en major till senare i år och då förväntar jag mig att vi åter får se svensk CS:GO sluta på topp. Den internationella scenen behöver inte Sverige som en drivande kraft vad gäller utvecklingen av CS:GO på samma sätt längre, däremot behöver vår inhemska utveckling − bland mycket annat, nya majorframgångar för att utvecklingen inte ska stagnera.

qwerty-spelaren Fredrik 'slap' Junbrant är en av de jag verkligen vill se ta ett stort kliv under året.
qwerty-spelaren Fredrik "slap" Junbrant är en av de jag verkligen vill se ta ett stort kliv under året.


Stora förväntingar på qwerty-spelarna

Mikail "Maikelele" Bills nya lagsatsning qwerty kan bli en riktig guldgruva för den svenska CS:GO-scenen. Jag tror väl inte så mycket på att laget kommer att hålla ihop under hela 2017 och etablera sig i toppskiktet. Däremot kanske vissa av spelarna äntligen får en ordentlig språngbräda för att ta nya steg i karriären, samtidigt som andra kan komma tillbaka till toppen. Vidare hoppas jag verkligen att laget existens inte faller samman ifall en eller ett par spelare plockas upp av någon organisation. Det behövs fler "farmarlag" likt Epsilon.

Turneringskaoset fortsätter, tyvärr

2016 var långa stunder riktigt kaotiskt med stora turneringar mest hela tiden, avlöst av en rad stora ligor. Tyvärr är detta ett problem som vi kommer att få fortsatta bekanta oss med under 2017 och egentligen fram till dess att hela scenen enas under en och samma intresseorganisation. Visst är det kul med mycket CS:GO men samtidigt riskerar det välfyllda schemat att tittarna helt enkelt tröttnar. Det blir lite för mycket av det goda, helt enkelt. Samtidigt ser vi en rad turneringar var storlag deltar men som de själva knappt bryr sig om. Visst, vissa arrangörer är redan idag bra på att förmedla sina planer för de kommande åren men samtidigt kommer alltid uppstickare som klämmer sig in där de önskar samtidigt som andra helt enkelt skiter i existerande planer. Organisationer som WESA och PEA lär fortsätta försöka forma sina egna ligor och knyta till sig lag/spelare men om det faktiskt får den effekt att scenen blir mer organiserad redan 2017 ställer jag mig högst tveksam till.

Fragbite växer och utvecklas

Jag tror att 2017 kommer att bli ett förbaskat bra år för Fragbite. Vi har flera intressanta grejer på gång, bland annat vad gäller nya koncept som ska testas här under början av 2017. Allt vi har suttit och planerat inför det nya året har den gemensamma nämnaren att vi vill erbjuda er läsare mer och bättre innehåll, oavsett om det är i text- eller videoform.

Vi är dock alltid intresserade av att höra era tankar och idéer. Har ni några tips, funderingar eller koncept ni tycker att vi skulle testa är ni varmt välkomna att höra av er till mig här på sajten eller genom att mejla mig på per.sjolin[a]nyheter24gruppen.se.

Vad tror ni själva om 2017?

Nu har jag berättat lite i korthet vad jag tror om det nya året men vad har ni själva för några förväntningar egentligen?

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..