×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

quiethell: Gjorde Fnatic rätt som bänkade Lekr0?

1
Knappt en vecka har gått sedan scenen chockades av nyheterna att Fnatic placerat Jonas "Lekr0" Olofsson på bänken för att göra plats åt den tidigare ninjan Richard "Xizt" Landström. Låt oss reflektera över beslutet.
Detta är ett blogginlägg.
När jag fick reda på nyheterna kastade jag mig på datorn för att skriva. "Xizt ersätter Lekr0 i Fnatic när olofmeister återvänder till Faze" blev rubriken som ni, våra läsare, sökte er till för information om spelarbytet. Folk argumenterade hektiskt via sociala medier om att Fnatic gjorde fel som bänkade Jonas "Lekr0" Olofsson.

Ur ett PR-perspektiv ser jag absolut Fnatics tankegång kring att ta in en legend som Richard "Xizt" Landström. Visst, de har Jesper "JW" Wecksell, Freddy "KRiMZ" Johansson och Señor Vac men enligt mig tappade femman legendkänslan när Olof "olofmeister" Kajbjer lämnade för Faze Clan.

Ur ett vinstperspektiv är jag dock osäker på om detta var ett vinnande beslut. Om vi först och främst tar en titt på Olofssons HLTV-rating så ligger den på 1.07. Landströms ligger på 0.96 och Maikil "GOLDEN" Selim har en rating på 0.92.

Nu måste vi tänka på att ratingen är uträknad under Selims tid som IGL och som vi alla vet så har ledarna mycket ofta ett lägre nummer då deras huvudfokus inte är att plocka frags. Dock är både Landströms och Olofssons ratings uträknade utanför IGL-rollen, i alla fall på senare tid för Landström.

Frågan är om Landström kommer att prestera under Fnatics fana. Det kändes som en frisk luft som gav honom liv under tiden med Faze Clan då han inte ledde, han blev ledd av någon annan. Han kan dock ha lärt sig oerhört mycket från Finn "karrigan" Andersen och det kan absolut hjälpa Fnatic i längden. Men oavsett vad så var Olofsson en mad-fragger, en stjärna Fnatic behövde enligt mig.

Nu har jag knappt nämnt Selim och det är på grund av osäkerheten. Jag vet inte vad jag ska säga om förändringarna då jag aldrig sett honom som en entry fragger. Han har en hjärna som alltid går på högvarv med strategiska beslut, hur kommer det att fungera med någon annan vid spakarna?

Det ska absolut bli roligt att se Selim i en annan roll än man är van vid. Speciellt med tanke på att vi aldrig riktigt fått lov att se honom skina på något annat sätt än som IGL.

Såklart måste jag även adressera faktumet att de flesta trodde att det var just Selim som fick ryka när Landström offentliggjordes. Var nog ingen som trodde att det var Olofsson som fick lov att lämna plats för den tidigare ninjan, speciellt med tanke på ryktena som florerade kring att Selim skulle bli ersatt efter WESG-finalerna.

Det ska minst sagt bli intressant att se det nya Fnatic på plats i Storbritannien för ECS-finalerna. Hur kommer laget att prestera med Landström i styret, Selim som entry och Olofsson frånvarande?

Fattade Fnatic rätt beslut?

510 personer har röstat
2019-03-19 09:16
Hur väl känner du igen CS:GO-spelarna? Testa dina färdigheter i Fragbites nya skäggquiz i samarbete med Philips OneBlade. Priser från Philips Grooming står på spel mellan de som är bäst på att peka ut vilket skägg som hör hemma på vilken spelare.

11 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 11 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..