×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

quiethell: Tjejer blir förolämpade av allt

2
Damer måste skärpa sig. Ser en tjej sig som ett offer blir hon per automatik ett offer. Ta inte åt er, då fortsätter bara trollen med det som förolämpar.
Detta är ett blogginlägg.
Uppföljning: "Angående söndagens inlägg"
Förord
Understryker att detta är vad jag känner och hur jag tacklar denna typ av problem. Som en offentlig profil har jag tvingats lära mig att inte ta åt mig av vad folk skriver eller säger om mig. Att veta i mig själv att sådant inte är sant hjälper mig att ignorera skitsnack. Detta är något jag anser att folk måste lära sig. Människor måste lära sig att känna i sig själv att de inte behöver bli förolämpade: för vad trollsen skriver och säger är inte sant och bör därför inte påverka mig som person.

Under mina år som gamer har jag fått lära mig att ta oerhört mycket skit. Speciellt under tiden jag streamade, då folk ansåg att jag bara gjorde det för donationer och bara jag hade en urringad tröja kallade folk mig för en slampa. Jag har dock fått lära mig att inte ta åt mig, att inte bli förolämpad.

När jag scrollar igenom Facebook och ser ett inlägg i en grupp där folk tar upp hur de, som kvinnor, upplever spelvärlden. Där läser jag hur tjejer berättar vad de blir kallade in-game. Att män ber dem skicka nakenbilder till dem. Att tjejer blir kallade för ord jag inte ens tänker skriva ut i detta inlägg. Jag ser bara hemskheter och fåtalet goda sidor av communityn. Jag blir arg.

Jag blir dock inte arg på de som gör detta mot alla kvinnor inom spelvärlden, utan jag blir arg för att dessa kvinnor endast belyser de dåliga sidorna av det hela. För helt ärligt så är det oerhört sällan man får höra skit, i alla fall enligt min erfarenhet. Det känns som att tjejer blir förolämpade av minsta lilla i dagens samhälle. Jag menar absolut inte att det är okej att hata på någon med detta.

Blir en man arg när någon kallar honom dålig in-game? Nej, oftast skrattar han bara bort det. Varför blir tjejer då så himla förolämpade när någon gör detsamma mot dem? Värsta är att de flesta av dessa tjejer som uttalar sig om hur dåligt de blir behandlade kallar själv män för hemska saker.

Med detta vill jag bara säga att tjejer måste växa upp. Vi måste tillsammans sluta bli förolämpade för minsta lilla. Som jag tidigare skrivit i en tidigare krönika; tjejer måste tänka mer som killar. Ta inte åt er, för då slutar det inte. Trollen fortsätter om en fortsätter att ta åt sig. Tjejer måste sluta se sig själv som offer, för då blir de offer.

Såklart menar jag inte att alla bara ska sopa elakheter under mattan. Med detta menar jag att folk ska stå upp för sig själv och sluta se ner på sig själv, vilket i sin tur får andra att sluta se ner på dem. Även män kan bli påverkade av det som sägs till dem över nätet, såklart, men det jag menar med denna text är att de oftast skrattar bort det och helt enkelt inte adresserar att de blir förolämpade eller sårade. Märker inte trollen att du blir påverkad så kommer de att sluta. Mutea och reporta trollsen. Använd dessa funktioner istället för att öppet visa hur det påverkar dig. Du är starkare än du tror.

Sluta bära offerkappan. Sluta se dig själv som det svarta fåret. Då får du mer respekt. Det handlar inte om att tysta, det handlar om att stoppa ett evigt problem som ingen verkar hitta en lösning på. Detta handlar om hur jag tacklar trollsen.

Jag hoppas att med detta blogginlägg få fler att förstå att de inte ska ta åt sig av hatet som flödar via nätet. Du är inte dålig bara för att någon säger det. Du är absolut inte dålig bara för att du är kvinna. Men när någon skriver att hon får ta lika mycket skit som killar plus lite till för att hon är kvinna betyder det att hon ser ner på sig själva för sitt kön. Varför inte bara skita i det och se världen med en attityd som säger "jag är jag och jag tar inte åt mig av vad ni än säger". Det är ett vinnande koncept enligt mig. Att lära sig att stå upp för sig själv och inte kategorisera sig samt se ner på sig själv.
Belyst kommentar
"quitehell kommer garanterat att få skit för denna artikel eftersom folk kommer ta det som att hon säger att tjejer förtjänar att förolämpade, när jag tror hon i själva verket menar att alla får höra skit inom gaming världen, men det är bara tjejer som klagar högt. Att tro att du inte hade blivit förolämpad på internet om du varit kille är enormt naivt", skriver Fragbite-användaren Waedan som jag anser har helt rätt i sin kommentar.

Artikelbilden har inget med texten att göra
2019-05-16 19:14
Som en del av vårt samarbete med Brothers fick våra Blast Pro Series-talanger en makeover. Viktor "vuggo" Jendey var sugen på något mer "stökigt". Med hjälp av Brothers gick han från en vanlig gamer till en stilig man i en somrig kostym.
2019-05-16 17:14
Under helgen den 3-5 maj 2019 tog ArgaSkånskaMän över den skånska landsbyggden. På plats i Xtrfys kontor i Landskrona slog YouTube-profilerna upp SLASK LAN 19 i samarbete med Philips OneBlade och Xtrfy. Fragbite var på plats och deltagarna bjöd på en hel del goda skratt under helgens bravader.

20 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 20 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..