×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Blogginlägg

quiethell: Min karriär började med ett blogginlägg om Rekkles — hur börjar din?

1
Jag är inne på mitt fjärde år inom esportvärlden och jag fyllde relativt nyligen 21 år. Det finns inget säkert knep för att ta sig in i en karriär inom esport, för vissa börjar det med en video och andra med en tweet. Min började med ett blogginlägg.
När jag var 11 år sa min mamma till mig att starta en blogg, för jag var redan då oerhört intresserad av att skriva och hade - med block och penna - skrivit ett flertal "böcker". När min mamma såg mitt brinnande intresse tyckte hon att jag skulle starta en blogg för att lägga ut alla mina texter, för att nå ut till folk. Kanske det var för att hon inte orkade läsa varenda liten novell jag skrev, eller så såg hon min potential som ingen annan riktigt verkade se.

Jag startade en blogg för mina texter, även om jag inte nådde ut till speciellt många fanns det ändå en viss lycka i att logga in på en bloggportal och skriva av sig. Tiden gick och jag gick ifrån min novell-blogg, som jag faktiskt aldrig vågade visa upp för någon och som nu är borttagen, till att göra en allmän blogg. Mitt främsta fokus var stil då jag kallade mig själv för "emo/scene". Ja, jag har också varit i en sådan period i mitt liv även om folk knappt kan tro det när de ser mig idag.

Via min blogg träffade jag oerhört många vänner, många jag ännu har kontakt med. Via den träffade jag även en av mina bästa vänner som jag idag delar arbetsplats med. Jag har oerhört mycket att tacka min blogg för, men det största var nog att den faktiskt rivstartade min karriär inom esport.

Jag studerade speldesign på gymnasiet och bloggade varje dag, flera gånger per dag till och med. En dag skrev jag ett inlägg om League of Legends, mitt favoritlag Fnatic och min absoluta favoritspelare: Martin "Rekkles" Larsson. Detta inlägg uppmärksammades och jag fick, via Facebook, en fråga om jag ville börja skriva för en esportsajt. Jag tackade ja. Detta var 2015.

Jag skrev om League of Legends samt Hearthstone på den sajten. En dag lämnade att CS:GO-skribenter och för att hålla sektionen uppdaterad tog jag på mig att skriva om det. Jag visste knappt någonting om CS:GO, men jag var villig att lära mig för att utvecklas.

När jag tog studenten hade jag redan en plan. Jag skulle studera journalsik och fortsätta med det jag älskade att göra: arbeta med esport. Jag kom in på en utbildning i Skåne, en av Sveriges bästa till och med, där jag var yngst av alla i min klass samt var den enda som hade koll på esport.

Jag fick chansen att praktisera på Fragbite under André "rich" Åkerblom och när jag tog examen senare samma år fick jag sommarjobb hos dem. Det slutade i en anställning och idag är jag en stolt redaktör som inte bara får arbeta med så många olika människor, men även får resa på evenemang och med det jag alltid drömt om.

Alla kan vi uppfylla våra drömmar på något sätt. Jag ramlade in på ett bananskal som sedan ledde till ännu ett bananskal som slutligen ledde mig till ett liv i Stockholm och vänner för livet. Kan jag så kan du. Hur börjar din esportkarriär?


Artikelbild: Riot Games
2019-05-16 19:14
Som en del av vårt samarbete med Brothers fick våra Blast Pro Series-talanger en makeover. Viktor "vuggo" Jendey var sugen på något mer "stökigt". Med hjälp av Brothers gick han från en vanlig gamer till en stilig man i en somrig kostym.
2019-05-16 17:14
Under helgen den 3-5 maj 2019 tog ArgaSkånskaMän över den skånska landsbyggden. På plats i Xtrfys kontor i Landskrona slog YouTube-profilerna upp SLASK LAN 19 i samarbete med Philips OneBlade och Xtrfy. Fragbite var på plats och deltagarna bjöd på en hel del goda skratt under helgens bravader.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..