×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Övrigt

Återupplev MLG Columbus — här är allt från den historiska turneringen

4
Årets första majorturnering, MLG Columbus, är över. En ny vinnare har korats och nu vet vi dessutom vilka lag som slipper att kvala in till nästkommande major. Här är vår sammanfattning av MLG Columbus 2016.
Det kom att skapas en hel del historia på plats i Columbus, Ohio, under den gångna majorveckan. Vi fick inte bara se en ny majorvinnare, utan det vinnande laget blev dessutom de första utomeuropeiska vinnarna. Vi fick även se rekordmånga nordamerikanska lag i ett majorslutspel, dessutom sattes det rekord gällande den längsta spelade kartan någonsin i majorsammanhang. Detta och mycket mer var vad MLG Columbus, den första majorturneringen arrangerad utanför Europa, kom att bjuda på.


Counter Logic Gaming såg på förhand ut att få det tufft i kampen om en slutspelsplats i grupp C. Laget överraskade dock, även om det nog var de regerande majormästarna EnVyUs totala genomklappning som stal rubrikerna, i öppningsmatchen. CLG-framgångarna gav ytterligare en notering i historieböckerna då vi för första gången fick se hela två nordamerikanska lag i ett majorslutspel.

Video:

Nyheter:


Den polska superfemman i Virtus.pro är det lag som har haft samma laguppställning längst av alla topplag. Inför MLG Columbus var det däremot många som tvivlade på formen hos femman och frågan var ifall de ens skulle klara sig förbi gruppspelet. Efter att ha dammat av "plogen" i den inledande matchen ångade polackerna dock på, fram tills det att de ställdes mot de blivande majormästarna.

Video:

Nyheter:


De svenska giganterna i Fnatic kom till MLG Columbus som de mesta majormästarna, men senast det begav sig (DreamHack Cluj-Napoca) blev det ett snöpligt uttåg redan i kvartsfinalerna. Detta resulterade i att Markus "pronax" Wallsten ersattes av Dennis "dennis" Edman och sedan dess har Fnatic-tåget ångat på. På plats i USA kom det dock snabbt att visa sig att något inte stod riktigt rätt till med en av lagets största stjärnor. Skulle Fnatic klara att behålla sin "Legends"-plats?

Video:

Nyheter:


Svensklaget Ninjas in Pyjamas har haft "Legends"-status sedan den allra första majorturneringen vid DreamHack Winter 2013. När det så var dags för MLG Columbus var det dock ett sargat gäng ninjor som anlände till den amerikanska mellanvästern. Efter att ha vunnit öppningsmatchen i turneringen med coach Björn "threat" Pers var det nog många NiP-fans där ute som började hoppas på stordåd. Inte helt förgäves heller, skulle det visa sig.

Video:

Nyheter:


Team Liquid blev turneringens kanske största överraskning då de skrev in sig själva i historieböckerna, det efter att ha blivit det första nordamerikanska laget någonsin nå semifinalerna i majorsammanhang. Det amerikanska laget var också solklara publikfavoriter, vilket märktes så fort turneringen flyttade in i Nationwide Arena. Oleksandr "s1mple" Kostyliev, den enda icke-amerikanska spelaren i laget, var med och vann All Star-matchen under turneringen för Amerika. Efteråt prisades han även som matchens spelare.

Video:

Nyheter:


Det danska lag som numera går under namnet Astralis har länge funnits med bland förhandsfavoriterna när det gäller snacket om vilka två lag vi ska få se i en majorfinal. Turneringen i Columbus blev även den första där spelarna representerade just sin egen organisation i majorsammanhang. Precis som under ESL One Cologne 2015 räckte det dock inte längre än till en semifinal för "svenskdödarna" Astralis, som under kvartsfinalerna skickade ut Fnatic ur turneringen.

Video:

Nyheter:


Natus Vincere har varit ett av världens absolut bästa CS:GO-lag en längre tid och under majorturneringen i rumänska Cluj-Napoca blev det en andraplats bakom franska EnVyUs. Nu, i Columbus, jagade Na`Vi så sin första majortitel och det så riktigt lovande ut för det östeuropeiska laget som inte tappade en enda karta på sin väg till finalen.

Video:

Nyheter:


Det brasilianska stjärnskottet Luminosity Gaming har gått från klarhet till klarhet under det senaste halvåret. Laget har radat upp ett gäng fina placeringar vid storturneringar, bland annat har det blivit tre finalförluster mot svenska Fnatic. Senast var under IEM X Wold Championship i Katowice, Polen. Den här gången hade dock det sydamerikanska laget siktet inställt på historieböckerna och den rekordstora prispotten. Till slut stod just Luminosity Gaming där med pokalen i handen och drygt fyra miljoner kronor på fickan.

Video:

Nyheter:


Vi på Fragbite satsade stenhårt på vår bevakning av MLG Columbus. På plats i USA fanns Linda "Ding1" Herman och Kasper "kasper" Davidsson. I en soffa någonstans i Stockholm fanns dessutom André "rich" Åkerblom, Joakim "JoeAWESOME" Jansson och för en stund även Fredric "Nallen" Bohlin. Dessutom satt Per "Xerm" Sjölin och hårdbevakade evenemanget från vad som litet skämtsamt har kommit att kallas för Fragbite Skellefteå, hans hemmakontor alltså. Bevakningen från majorsoffan resulterade i en hel massa timmar av livestream var det bjöds på analyser, spekulationer, en hemlig gäst och mycket mer. Ni hittar samtliga livesändningar i spellistan "Majorsoffan" på vår Facebook-sida.

Här nedan hittar ni highlights, intervjuer samt övriga videos och nyheter från MLG Columbus som inte passade in bland några av de ovanstående åtta slutspelslagen.

Video — Highlights

Video — Intervjuer:

Video — Övrigt:

Nyheter:

Avslutningsvis vill vi passa på att tacka alla som följde MLG Columbus med oss på Fragbite. Ni hittar samtliga resultat från turneringen, likväl som slutplaceringar och prisfördelning, i vår eminenta tittarguide. Glöm inte heller att ta en titt i vårt bildgalleri från Columbus. Tack igen, nu räknar vi dagarna till årets andra majorturnering!

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..