×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Ninjas in Pyjamas klara för slutspel efter en 2-1-vinst mot mousesports

4
Ninjas in Pyjamas är klara för slutspel, för åttonde majorturneringen i rad. Detta efter att ha besegrat mousesports med 2-1 i torsdagens skiljematch.
NiKo och hans lagkamrater blev utspelade på Cobblestone.

Matchen tog sin början på Cobblestone, samma karta som agerade skådeplats för mousesports rekordmatch under gårdagen. Den här gången blev det dock ridå nästintill direkt för mousesports. Ninjas in Pyjamas spelade övertygande som det anfallande laget och spelade inte bara ut mousesports aim-mässigt utan även rent taktiskt. Svensklaget kunde till slut räkna in en stabil 16-5-seger och var i det skedet endast en karta ifrån en säkrad slutspelsbiljett.

mousesports vaknade dock till liv när det blev dags för matchens andra karta, Cache. Samtidigt har NiP fortsatta problem med att spela som det försvarande laget, något som förföljt dem under hela turneringen och som expertkommentatorerna på plats i Columbus förklarar med att Björn "threat" Pers blir litet av en svag länk för svenskarna. Kartan kunde mousesports till slut vinna med 16-12 och allting skulle komma att avgöras på Overpass.

threat imponerar på Overpass
När det föll på NiP att välja vilken sida de vill börja som på avgörande Overpass valde de att spela som försvarare. Ett beslut som såg ut att kunna bli ödesdigert då mousesports kom in riktigt bra i första halvan efter att ha vunnit den första vapenrundan. Vid ställningen 6-5 till mousesports lyckades NiP dock att vända på steken och kom ut ur den första halvan med en lika viktig som bräcklig 9-6-ledning.

Svenskarna förlorade sedan de två första rundorna som det anfallande laget och mousesports var nära på att utjämna resultatet igen. Då plockade NiP, med en stundtals toppfraggande Björn "threat" Pers, fram både självförtroende och väl utförda taktiker. Efter att ha vunnit fem raka rundor tvingade de mousesports att ta timeout för att försöka hitta ett sätt att stoppa svenskarnas framfart. Den tyska timeouten gav omedelbart resultat då mousesports vann runda 25, men där tog det stopp. NiP svarade omedelbart genom att vinna de två följande rundorna och säkrade därmed både en slutspelsbiljett och en fortsatt plats bland Legends-lagen.

Sverige Ninjas in Pyjamas vs. Tyskland mousesports
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, threat, Xizt
mouz: chrisJ, denis, nex, NiKo, Spiidi


Vi rekommenderar att ni dröjer er kvar vid era datorer, TV-apparater och mobiltelefoner för härnäst ska Fnatics öde avgöras. Det svenska stjärnorna är ute efter en revansch sedan gårdagens snöpliga förlust mot Team Liquid och ställs i dagens skiljematch mot FaZe Clan. Ett av lagen kommer när matchen är slut att ha förlorat sin plats vid Legends-lagen, medans det andra kan fortsätta jakten på majortiteln.

Europa FaZe Clan vs. Sverige Fnatic
FaZe: aizy, fox, jkaem, Maikelele, rain
Fnatic: dennis, flusha, JW, KRiMZ, olofmeister


Vi fortsätter att sända live mellan matcherna på Facebook

Samtliga resultat hittills i turneringen likväl som ett schema för de kommande matcherna hittar ni lättast i vår tittarguide.

Majorsoffan: NiP klarar det!!! Fnatic härnäst!

Publicerat av Fragbite den 31 mars 2016



Glöm inte att titta på våra livesändningar via på Facebook. Där sänder André "rich" Åkerblom och Joakim "JoeAWESOME" Jansson live mellan kartorna för att bjuda på analyser och annat matnyttigt. Passa gärna på att ställa era frågor till dem, direkt i kommentarsfältet på Facebook.

4 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 4 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..