×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Fnatic med chockförlust mot Team Liquid — möter FaZe i måstematch i morgon

1
Spelarna i Team Liquid spelade kanske sina livs bästa CS:GO-match då de slog de svenska giganterna Fnatic i onsdagskvällens andra vinnarmatch. Fnatic får nu möta FaZe i kampen om gruppens sista slutspelsbiljett.
Team Liquid är klara för slutspel i sin första majorturnering på hemmaplan, detta efter en imponerande övertidsvinst mot Fnatic. Detta innebär samtidigt att vi, på kort tid, har fått se de två svenska topplagen Ninjas in Pyjamas och Fnatic förlora sina vinnarmatcher.

Matchen utspelade sig på en karta som vi inte får se allt för ofta nuförtiden, nämligen Dust2, och det var Team Liquid som började som det anfallande laget. De båda femmorna följdes även åt långt in på matchens första halva innan Team Liquid kunde överraska och skaffa sig en imponerande tio rundor stark ledning inför sidbytet.

Efter att Liquid vunnit matchens andra pistolrunda var Fnatic helt plötsligt piskade att skruva upp tempot, och det illa kvickt. Gissa vad, det var även precis vad svenskarna gjorde. Men även om Fnatic kom ikapp stod det efter 30 spelade rundor klart att förlängning skulle krävas innan slutspelsbiljetten kunde delas ut.

I förlängningen var det Team Liquid som var först ut att skaffa sig en matchboll, men utan att lyckas förvalta sitt lilla övertag. Fnatic kom tillbaka och kunde tvinga fram en andra förlängning. Den gången öppnade Fnatic starkast men Liquid kunde komma tillbaka och även gå om svenskarna, för att sitta på matchboll inför den andra förlängningens sista runda. Vid detta skedde valde Fnatic att ta timeout. Det hjälpte föga. Team Liquid kunde, i den 41:a rundan, sätta in nådastöten och med det säkra platsen som det första nordamerikanska CS:GO-laget i slutspelet av en majorturnering sedan ESL One Cologne 2014.

USA Team Liquid vs. Sverige Fnatic
Liquid: adreN, EliGE, Hiko, nitr0, s1mple
Fnatic: dennis, flusha, JW, KRiMZ, olofmeister


Fnatic får nu ställa in sig på att möta Mikail "Maikelele" Bill, och hans lagkamrater i FaZe Clan, i morgondagens skiljematch för grupp B. Då är det vinna eller försvinna som gäller för Fnatic, som har vunnit varje turnering de ställt upp i sedan Dennis "dennis" Edman anslöt till laget efter fadäsen i Cluj-Napoca. Skiljematchen spelas i bäst av tre kartor.

Nästa match att spelas redan i kväll är vinnarmatchen för grupp C. Där ser vi Counter Logic Gaming ta sig an danskarna i Astralis i kampen om den tredje slutspelsbiljetten.

USA Counter Logic Gaming vs. Danmark Astralis
CLG: FugLy, hazed, jdm64, reltuC, tarik
Astralis: cajunb, dev1ce, dupreeh, karrigan, Xyp9x


Ni har väl inte missat att vi sänder live på Facebook?

Ett komplett spelschema, samt ytterligare nyttig information, för fortsättningen av MLG Columbus hittar ni i vår tittarguide. Missa inte heller våra sändningar via Facebook Live där André "rich" Åkerblom och Joakim "JoeAWESOME" Jansson sänder live mellan matcherna för att bjuda på analyser och annat matnyttigt.

16 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 16 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..