×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Luminosity till majorfinal efter dubbel amerikansk kollaps

2
En hel massa matchrundor men ingen vunnen karta, det blev facit för Team Liquids första majorsemifinal någonsin. Det amerikanska laget räckte helt enkelt inte till och det blir Luminosity Gaming som tar sig an Natus Vincere i söndagens final.
Luminosity vann matchens första pistolrunda på den inledande kartan, Mirage. Det brasilianska laget spelade som det anfallande laget och efter nio spelade rundor låg i de i en bekväm 7-2-ledning. Team Liquid vaknade dock, med stöd av hemmapubliken, till liv och när den första halvan var färdigspelad låg de bara en runda efter Luminosity. Efter sidbytet imponerade det amerikanska laget stort genom att vinna åtta av de nio inledande rundorna, vilket gav dem sex raka matchrundor men det förgäves. Luminosity kunde nämligen komma tillbaka och tvinga fram en förlängning genom att vinna de sex rundorna. Väl i förlängningen vann sedan Luminosity fyra raka rundor och skaffade sig en 1-0-ledning i kartor.


Liquid med nytt ras
På Cache var det Team Liquid som öppnade starkast genom att vinna fem raka rundor som det försvarande laget. Luminosity kunde sedan påbörja en upphämtning men den räckte inte längre än att Liquid låg i ledning med 9-6 i paus. Martin "Hiko" Spencer stod för sitt livs match under denna andra karta i av semifinalen och var starkt bidragande i att Liquid kunde vinna sex raka rundor efter sidbytet. Det amerikanska laget skaffade sig i och med det hela nio(!) matchrundor i jakten på en kvittering i matchserien. Brassarna i Luminosity svarade dock en ännu större upphämtning än på Mirage och vinner alla de nio kvarvarande rundorna.

Kvitterat, 15-15, även på Cache alltså och en ny förlängning väntade. Luminosity började bäst i förlängningen och vann de två första rundorna. Till skillnad från Mirage blev det däremot ingen 4-0-seger för dem den här gången då Team Liquid lade vantarna på den sista rundan i förlängningens första halva. I stället slutade förlängningen 4-1 till Luminosity då det brasilianska laget vann två raka rundor även efter sidbytet, och med det var finalplatsen säkrad.

USA Team Liquid vs. Brasilien Luminosity Gaming
TL: adreN, EliGE, Hiko, nitr0, s1mple
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO


Resultatet innebär att det blir Luminosity som får göra upp med Natus Vincere om majortiteln och de sisådär fyra miljoner kronor som följer med den. Finalen är schemalagd till 19.30 i morgon och för allt i världen, missa inte detta! För er som är intresserade kommer det att spelas en All Star-match innan själva turneringsfinalen startar. Den matchen börjar klockan 18 och vi får väl anta att streamen drar igång runt en kvart före det.

Söndag, 3 april
All Star-match • BO1
Ukraina Natus Vincere vs. Brasilien Luminosity Gaming
Na`Vi: GuardiaN, Edward, flamie, seized, Zeus
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO


Vi fortsätter att sända live på Facebook
Har ni missat hur Na`Vis väg till majorfinalen har sett ut? Eller vill ni kanske bara skaffa er lite bättre koll på turneringens samtliga resultat? Ta då och spana in vår tittarguide, den uppdateras löpande med de senaste resultaten och kommande matcher.

Majorsoffan: Team Liquid tappar allt

Publicerat av Fragbite den 2 april 2016


Nu är det dags för André "rich" Åkerblom och Joakim "JoeAWESOME" Jansson att analysera denna semifinal samt ta sig en titt på morgondagens final. Detta gör de, i vanlig ordning, i vår livestream på Facebook. Där har ni även chansen att ställa frågor direkt till våra egna experter. Håll utkik på vår Facebook-sida för att inte missa en sekund av denna intressanta och underhållande sändning.

8 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 8 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..