×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Luminosity majormästare i Columbus — krossar Na`Vi på Overpass

17
Luminosity har tagit en historisk första majortitel efter att de besegrat Natus Vincere i två raka kartor. Detta är inte bara brassarnas första titel utan även den första som hamnar utanför Europa.
Brasilianska Luminosity Gaming stod för en imponerande överkörning av Na`Vi på majorfinalens andra karta och kunde efter 2-0 säkra lagets första majortitel någonsin.

Na`Vi öppnade matchen med ett superbt försvarsspel vilket gav dem en tidig 6-0-ledning. Luminosity lyckades sedan svara med att vinna tre raka rundor innan Natus Vincere åter övertog initativet under denna första halva på Mirage. Det ukrainska laget vann till slut den första halvan med imponerande 11-4, med ryske Egor "flamie" Vasilyev i poängtopp.

Helt lika efter 30 spelade rundor
Det kan dock vända snabbt i matcher på den här nivån. Luminosity kontrade nämligen genom att vinna de sex första rundorna av den andra halvan, ett direkt svar på Na`Vis starka inledning. Efter ett par rundor fram och tillbaka mellan lagen lyckades Luminosity sätta sig i förarsätet för första gången i matchen efter att ha vunnit runda 25. Na`Vi vägrade dock ge upp kartsegern och när det blev dags för den 30:e och sista ordinarie rundan på Mirage låg de åter ledning, det med 15-14. Det ukrainska laget lyckades dock inte stänga kartan, i stället vann Luminosity rundan för att därigenom tvinga fram en förlängning.

Na`Vi var sedan det lag som kom ut ur den första halvan av förlängningen med en knapp ledning, detta efter ännu en imponerande clutch-runda av Ioann "Edward" Sukhariev. Den insatsen till trots var det Luminosity som kom ut som segrare efter att ha vunnit samtliga tre rundor i den andra halvan av förlängningen.

Ett rejält nedslaget Na`Vi efter övertidsförlusten på Mirage.


Klasskillnad när Luminosity kör över Na`Vi på Overpass
Luminosity lyckades ta med sig sitt momentum från Mirage till den första halvan på finalens andra karta, Overpass. Det brasilianska laget började som försvarare och som de gjorde det sedan. Efter att ha vunnit sju raka rundor valde motståndarna i Na`Vi att ta en taktiskt timeout. Som så ofta förut på den här nivån gav det utmaning direkt för Na`Vi-coachen Sergey "starix" Ischuk och hans manskap. De lyckades vinna två raka rundor genom att aptera bomben, sedan tog det stopp igen. Vad Na`Vi än försökte med lyckades de inte bryta igenom det brasilianska försvaret, och i slutändan vann Luminosity den första halvan med förkrossande 13-2. Endast två av dessa rundvinster kom först efter att de desarmerat bomben, övriga elva lyckades de helt enkelt med att eliminera samtliga motståndare.

Goda råd var dyra för Na`Vi när det blev dags för matchens fjärde pistolrunda. En förlust i den och Luminosity skulle få chansen att vinna kartan, och hela matchen, efter tre raka rundor. Vilket blev fallet. Luminosity vann pistolrundan och Na`Vi satsade allt i runda 17 för att, på något magiskt sätt, försöka komma igen i matchen. Det gick dock inte vägen och Luminosity kunde säkra majortiteln efter massiva 16-2 på Overpass.
Ukraina Natus Vincere vs. Brasilien Luminosity Gaming
Na`Vi: GuardiaN, Edward, flamie, seized, Zeus
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO


En historisk vinst avslutar en historisk turnering
MLG Columbus har gått till historien av så många anledningar. Förutom de nu tre mest uppenbara anledningarna; den första majorturneringen att anordnas utanför Europa, prispotten och Luminositys vinst, finns det en hel rad andra saker att peka ut. Första gången någonsin vi fick se två nordamerikanska lag i slutspel. Team Liquid blev det första nordamerikanska laget att nå en semifinal. EnVyUs blev de första regerande majormästarna någonsin att åka ut redan i gruppspelet. Och så kan vi fortsätta. Men vem var då bäst i det nya mästarlaget? Får vi tro personerna som jobbar med MLG var det Marcelo "coldzera" David, som utsågs till turneringens mest värdefulla spelare.
De historiska mästarna i Luminosity
Brasilien Gabriel "FalleN" Toledo
Brasilien Fernando "fer" Alvarenga
Brasilien Marcelo "coldzera" David
Brasilien Lincoln "fnx" Lau
Brasilien Tacio "TACO" Filho
Brasilien Wilton "zews" Prado (Coach)
Det största är nog ändå det faktum att Luminosity, som har gått från klarhet till klarhet under det senaste halvåret, blev det första icke europeiska laget någonsin att vinna en majortitel i CS:GO. Förutom en hel massa ära och berömmelse vänder de även hemåt med drygt fyra miljoner kronor på fickan. Den största prispengen någonsin.
Prisfördelning och slutplaceringar (topp 8):

1. Brasilien Luminosity Gaming — 500 000 dollar (drygt 4 miljoner kronor)
2. Ukraina Natus Vincere — 150 000 dollar (drygt 1,2 miljoner kronor)
3-4. Danmark Astralis — 70 000 dollar (drygt 568 000 kronor)
3-4. USA Team Liquid — 70 000 dollar (drygt 568 000 kronor)
5-8. Sverige Ninjas in Pyjamas — 35 000 dollar (drygt 284 000 kronor)
5-8. Sverige Fnatic — 35 000 dollar (drygt 284 000 kronor)
5-8. USA Counter Logic Gaming — 35 000 dollar (drygt 284 000 kronor)
5-8. Polen Virtus.pro — 35 000 dollar (drygt 284 000 kronor)

Majorsoffan: Luminosity är mästare på MLG Columbus

Publicerat av Fragbite den 3 april 2016


Här ovan hittar ni vårt eftersnack som började sändas direkt efter att finalen avgjorts. Detta blev även avslutningen på vår Facebook Live-satsning som har pågått under hela majorturneringen. Där analyserar och spekulerar André "rich" Åkerblom och Joakim "JoeAWESOME" Jansson hej vilt. Dessutom försöker de att svara på tittarnas frågor. Samtliga Facebook Live-sändningar från majorveckan hittar ni på vår Facebook-sida. Glöm inte heller att spana in vårt bildgalleri från Columbus.

Artikelbild: Robert Paul/MLG

26 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 26 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..