×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Counter Logic Gaming till slutspel efter att ha vänt mot Gambit

2
Gambit vann den första kartan mot Counter Logic Gaming i kampen om dagens tredje slutspelsbiljett. Hemmalaget lyckades dock vända på steken och säkra en historisk nordamerikansk seger.
Counter Logic Gaming är klara för helgens majorslutspel efter en 2-1-seger mot Gambit, och de har med avancemanget skrivit in sig i historieböckerna. Det är nämligen första gången någonsin i majorsammanhang som vi får se två stycken nordamerikanska lag i ett slutspel.

Gambit Gaming skaffade sig ett gyllene läge efter att ha vunnit Cache. På bilden: Gambit-spelaren Dosia.


Det var annars Gambit Gaming som började matchen bäst, detta då det östeuropeiska laget startade som anfallare på Cache. Gambit skaffade sig en stabil 10-5-ledning under den första halvan och kunde sedan se till att förvalta ledningen efter sidbytet, trots att matchen kom att svänga fram och tillbaka en hel del vid det laget.

Nu gällde det för Counter Logic Gaming att vinna två raka kartor för att de skulle lyckas norpa slutspelsbiljetten från Gambit, och det första hindret kom i form av Cobblestone. Nordamerikanerna, med svenske coachen Faruk "pita" Pita, stod för ett starkt försvarsspel under den första halvan vilket ledde till en 11-4-ledning i halvtid. Efter lite böljande spel kunde CLG klättra upp till 15 vunna rundor samtidigt som Gambit Gaming låg på nio rundvinster. Ett ypperligt läge för CLG som då hade sex rundor på sig att stänga ner matchen och utjämna matchserien, om nu inte Gambit kunde stå för en mästerlig insats och kvittera. Någon kvittering blev det dock inte, även om Gambit lyckades vinna ytterligare två rundor, utan CLG vann kartan med 16-11 för att ta matchen till en tredje, direkt avgörande karta.

Låg i ledning med 9-2
Mirage stod som skådeplats när denna matchserie skulle få sitt avgörande och dagens tredje slutspelsbiljett därmed skulle få nya ägare. Det kom att bli en väldigt konstig första halva, då Counter Logic Gaming började som det anfallande laget. Nordamerikanerna sprang snabbt ifrån Gambit, som hade det svårt med att stoppa CLG:s anstormningar, till en 9-2-ledning men då tog det plötsligt tvärstopp. Gambit vann de kvarvarande fyra rundorna av den första halvan och skaffade sig därmed ett helt okej utgångsläge inför den sista ordinarie halvan av matchen.

CLG spelade återigen riktigt starkt när det var dags för dem att försvara sig. Så pass att de snabbt hade sprungit iväg till en 15-7-ledning, vilket gav dem hela åtta matchrundor. Gambit vägrade dock släppa taget om matchserien och lyckades ta sig till tvåsiffrigt, men där tog det stopp och Counter Logic Gamings vändning av matchserie var ett faktum.

USA Counter Logic Gaming vs. CIS Gambit Gaming
CLG: FugLy, hazed, jdm64, reltuC, tarik
Gambit: AdreN, Dosia, hooch, mou, wayLander


Extra instressant vad gäller fortsättningen för turneringens två nordamerikanska slutspelslag, Team Liquid och Counter Logic Gaming, är att de ställs mot varandra redan i kvartsfinalerna. Detta innebär att vi garanterat kommer att få se ett nordamerikanskt lag i lördagens semifinaler.

Det har nu blivit dags att dela ut de absolut sista slutspelsbiljetterna och det genom ett hett returmöte mellan Virtus.pro och G2 Esports. De båda lagen möttes redan i öppningsomgången av grupp D, ett möte som Virtus.pro vann med förkrossande 16-1 på Train. G2-spelaren Adil "ScreaM" Benrlitom förklarade senare för Fragbite hur förlusten var resultatet av en dålig insats från G2 samtidigt som Virtus.pro fick en riktigt bra start i matchen. Vi hoppas hur som helst på ett riktigt spännande och känslofyllt returmöte mellan de båda lagen.

Polen Virtus.pro vs. Frankrike G2 Esports
VP: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ
G2: Ex6TenZ, RpK, ScreaM, shox, SmithZz


rich och JoeAWESOME fortsätter leverera analyser och svarar på era frågor live

Spana in vår tittarguide för MLG Columbus. Där hittar ni både de senaste resultaten, samtliga kommande matcher samt en del annan nyttig information.

Majorsoffan: USA vs. USA i kvarten

Publicerat av Fragbite den 31 mars 2016



I vanlig ordning sänder André "rich" Åkerblom och Joakim "JoeAWESOME" Jansson live mellan både kartor och matcher för att ge er djuplodade analyser. Ni kan även ställa frågor till dem så gör de sitt bästa för att besvara dem. Detta gör ni direkt i livesändningens kommentarsfält på Facebook.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..