×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Luminosity besegrar Virtus.pro med 2-1 — klara för sin första majorsemifinal

1
Vi kommer att få se Sydamerika mot Nordamerika i semifinalerna av MLG Columbus, detta står klart sedan brasilianska Luminosity Gaming slagit ut Virtus.pro.
Luminosity Gaming är klara för sin första semifinal någonsin i majorsammanhang efter att ha besegrat Virtus.pro med 2-1 i den sista kvartsfinalen. Precis som utlovat blev det en riktigt spännande match med en fantastisk inramning, tack vare en taggad publik på plats i Nationwide Arena i Columbus, Ohio.


Matchen började med att Virtus.pro vann den första pistolrundan, och det som det anfallande laget på Cache. Detta satte tonen för hela den första halvan då Virtus.pro imponerade under långa stunder och till slut kunde räkna hem en stabil 10-5-ledning i halvtid. Efter sidbytet kunde dock Luminosity snabbt komma ikapp polackerna, för att sedan dessutom springa om dem. Men när det som mest såg ut som att brasilianska Luminosity var på väg att säkra den första kartan i denna kvartsfinal svarade Virtus.pro för en jätteinsats genom att kvittera till 15-15. Förlängning krävdes alltså redan under den första kartan och väl där var det Virtus.pro som visade sig vara mest på tårna.


Imponerande försvarsspel av Luminosity
Precis som på Cache började Luminosity med att försvara sig när det blev dags för matchens andra karta, Cobblestone. Som de gjorde det sedan. Virtus.pro kämpade med att tränga igenom brassarnas välkoordinerade försvar, de allra flesta rundorna förgäves. I halvtid hade det polska laget endast vunnit fyra rundor som det anfallande laget, mot Luminositys elva rundvinster. Virtus.pro kämpade sig dock allt närmre sina motståndare på resultattavlan efter sidbytet och vid ställningen 13-10 till Luminosity lät det som att hela publiken trodde på en ny vändning av polackerna. Den här gången räckte det dock inte hela vägen. Luminosity vann tre raka rundor och tvingade med det fram en tredje, direkt avgörande karta i denna underhållande kvartsfinalserie.

Brasiliansk dominans på Overpass
Redan från start bestod denna spännande kvartsfinal av riktigt jämna rundor. Detta fortsatte sedan långa stunder under den första halvan av Overpass. Luminosity hade dock marginalerna på sin sida, och allt eftersom rundorna trillade in började de spela med ett allt större självförtroende. Virtus.pro klarade helt enkelt inte av att stoppa brassarnas framfart, och när den andra halvan skulle dra igång behövde Luminosity endast vinna fyra rundor för att ta hem hela kvartsfinalen. Virtus.pro gjorde allt vad de bara kunde för att hämta in det massiva, brasilianska försprånget och låg för endast under med 11-14. Då tog klev det brasilianska laget fram och avgjorde med två raka rundvinster.

Brasilien Luminosity Gaming vs. Polen Virtus.pro
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
VP: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ


Nu får Luminosity Gaming samla krafterna inför kvällens semifinal mot hemmalaget Team Liquid. Vi kommer alltså få se en uppgörelse mellan Nord- och Sydamerika, det i en match där båda lagen redan nu har tagit sig längre i en majorturnering än någonsin tidigare.

Natus Vincere besegrade svenska Ninjas in Pyjamas med 2-0 i gårdagens kvartsfinal.

Svenskdödarna i kamp om en finalplats
Nu väntar lördagens första semifinal, en match med två lag som båda slog ut ett svensklag i gårdagens kvartsfinaler. I den ena ringhörnan ser vi Natus Vincere, som gav Ninjas in Pyjamas respass ut ur turneringen i fredags. Det ukrainska laget är dessutom det av de kvarvarande lagen som gjorde bäst ifrån sig under majorturneringen i rumänska Cluj-Napoca. Då blev det en andraplats efter att de förlorat finalen mot franska EnVyUs.

Matchens andra "svenskdödare" är danska Astralis. Det rödvita laget, ägt av spelarna själva, stod för en riktigt skalp i kvartsfinalerna då de besegrade Fnatic med 2-0. En intressant detalj gällande detta danska superlag, som under fjolåret var rankade etta i världen under en period, är att detta är deras blott andra semifinal i majorsammanhang. Senast de spelade semifinal var i tyska Köln ifjol. Den gången blev det en 0-2-förlust mot EnVyUs. Kan danskarna ytterligare ett steg den här gången och nå sin första majorfinal någonsin?

Ukraina Natus Vincere vs. Danmark Astralis
Na`Vi: GuardiaN, Edward, flamie, seized, Zeus
Astralis: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x


Vi fortsätter att sända live på Facebook
Har ni missat hur Team Liquids väg till semifinal har sett ut? Eller vill ni kanske bara skaffa er lite bättre koll på turneringens samtliga resultat? Ta då och spana in vår tittarguide, den uppdateras löpande med de senaste resultaten och kommande matcher.

Majorsoffan: Luminosity klara för semifinal

Publicerat av Fragbite den 2 april 2016


Det har gått rätt bra för André "rich" Åkerblom hittills när det gäller att förutspå matchvinnarna under MLG Columbus. Frågan är om trenden håller i sig även nu när turneringen går in på upploppet. Svaret på den frågan får ni genom att fortsätta följa vår livestream på Facebook där han, tillsammans med Joakim "JoeAWESOME" Jansson, levererar analyser, siar om resultat och svarar på era frågor. Håll utkik på vår Facebook-sida för att inte missa en sekund av denna intressanta och underhållande sändning.

6 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 6 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..