×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Na`Vi klara för sin andra raka majorfinal efter att ha kört över Astralis på Dust2

3
Efter en riktigt jämn första karta stod Natus Vincere för en riktigt uppvisning på Dust2 i semifinalen mot danska Astralis. Na`Vi vann matchen med 2-0 och är nu klara för morgondagens final.
Natus Vincere är klara för finalen av MLG Columbus efter att ha fullkomligt kört över Astralis på Dust2. Danskarna får alltså fortsätta jaga sin första finalplats i majorsammanhang.

Semifinalens första karta, Inferno, bjöd på en riktig "match i matchen" mellan de båda AWP-spelarna Nicolai "dev1ce" Reedtz (Astralis) och Ladislav "GuardiaN" Kovács (Natus Vincere). Kovács, ofta omnämnd som världens bästa AWP-spelare, och hans Na`Vi började som det försvarande laget men det var Reedtz som tillsammans med Astralis tog kommandot. Reedtz spelade starkt med AWP:n samtidigt som Kovács inte alls lyckades med sin, en starkt bidragande orsak till att det danska laget vann den första halvan med 8-7. Matchen fortsatte sedan att vara riktigt jämn även under den först kartans andra halva men Na`Vi kunde, i den sista ordinarie rundan, till slut säkra kartsegern med minsta möjliga marginal.



Danskarna försvarslösa på Dust2
Matchen fortsatte sedan på Dust2 med Astralis som det försvarande laget. Här rasade allting samman för det danska laget. Na`Vi visa upp oväntat offensiva strategier och höll ett högt tempo, något som Astralis uppenbart inte var beredda på. Det dröjde ända till den nionde rundan innan kunde säkra sin första pinne på resultattavlan, som de sedan följde med att vinna ytterligare två rundor i rad. Men det var allt. Astralis, som storspelade mot Fnatic i gårdagens kvartsfinal, var helt försvarslösa under återstoden av den första halvan vilket gav Na`Vi en massiv 12-3-ledning i halvtid.

Na`Vi fortsatte på det vinnande spåret under kartans andra pistolrunda, men Astralis svarade genast genom att vinna rundan efter. Danskarna lyckades dock inte ta tillvara på den framgången och förlorade även den andra halvans tredje runda vilket lämande Natus Vincere endast två rundor ifrån den åtråvärda finalplatsen. Två rundor som de kunde säkra rätt snabbt, och finalplatsen var därmed deras.

Ukraina Natus Vincere vs. Danmark Astralis
Na`Vi: GuardiaN, Edward, flamie, seized, Zeus
Astralis: cajunb, device, dupreeh, karrigan, Xyp9x


Natus Vincere är alltså klara för sin andra raka majorfinal och har fortfarande chansen på förstapriset om drygt fyra miljoner kronor. Vilket lag de får möta i morgondagens final ska avgöras härnäst då Team Liquid och Luminosity Gaming ställs mot varandra i den andra semifinalen. Räkna med ett massivt publikstöd för hemmalaget Liquid. Redan nu är det i alla fall klart att vi kommer att få se ett lag i finalen som aldrig tidigare har spelat en majorfinal.

USA Team Liquid vs. Brasilien Luminosity Gaming
TL: adreN, EliGE, Hiko, nitr0, s1mple
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO


Vi fortsätter att sända live på Facebook
Har ni missat hur Team Liquids väg till semifinal har sett ut? Eller vill ni kanske bara skaffa er lite bättre koll på turneringens samtliga resultat? Ta då och spana in vår tittarguide, den uppdateras löpande med de senaste resultaten och kommande matcher.

Majorsoffan: Na'vi kör över Astralis

Publicerat av Fragbite den 2 april 2016


Det har gått rätt bra för André "rich" Åkerblom hittills när det gäller att förutspå matchvinnarna under MLG Columbus. Frågan är om trenden håller i sig även nu när turneringen går in på upploppet. Svaret på den frågan får ni genom att fortsätta följa vår livestream på Facebook där han, tillsammans med Joakim "JoeAWESOME" Jansson, levererar analyser, siar om resultat och svarar på era frågor. Håll utkik på vår Facebook-sida för att inte missa en sekund av denna intressanta och underhållande sändning.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..