×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

NiP vinner öppningsmatchen i Columbus efter förlängning

6
Den första majorturneringen i CS:GO utanför Europa är igång. Det blev svensk seger i öppningsmatchen mellan Ninjas in Pyjamas och FlipSid3 Tactics.
Ninjas in Pyjamas hade det svårt under de inledande rundorna i öppningsmatchen av MLG Columbus mot ukrainska FlipSid3 Tactics. Efter fyra förlorade rundor i rad vaknade dock de svenska stjärnorna till liv, bland annat efter en fin clutch-runda av inhopparen tillika NiP-coachen Björn "threat" Pers.

Matchen, som spelades på Cache, kom sedan att handla allt mer om de anfallande svenskarna. I alla fall under den resterande delen av den första halvan. Gång efter annan lyckades NiP sätta sig i förarsätet genom att ha fler spelare vid liv, något som hjälpte dem att säkra en 9-6-ledning till halvtid. NiP fortsatte sedan med att vinna de två första rundorna som det försvarande lagt men sedan kom det att bli en svängig tillställning. FlipSid3 närmade sig sakteligen och kunde till slut, tre matchrundor för svenskarna till trots, tvinga fram en förlängning.

Väl i förlängningen var det FlipSid3 som behöll sitt momentum från ordinarie matchtid och kunde därmed vinna den första rundan. NiP reste sig dock på nytt och kunde till slut ta hem denna öppningsmatch med 19-17.

Sverige Ninjas in Pyjamas vs. Ukraina FlipSid3 Tactics
NiP: f0rest, friberg, GeT_RiGhT, threat, Xizt
F3: B1ad3, bondik, markeloff, Shara, WorldEdit


Hur gick det då för den spelande coachen, Björn "threat" Pers? Det kanske mest anmärkningsvärda är hur Pers, som fyller 28 år om en vecka, överlevde näst flest rundor för svenskarna. Hela 24 stycken, att jämföra med matchens statistiskt starkaste NiP-spelare, Patrik "f0rest" Lindberg, som dog 22 gånger. Utöver detta blev det 17 pinnar för Pers som dessutom stod för åtta assist, flest av matchens samtliga spelare.

Härnäst väntar ett spännande möte mellan brasilianska Luminosity Gaming och tyska mousesports. Vinnarna av denna match ställs mot Ninjas in Pyjamas i morgondagens vinnarmatch för grupp A och har alltså redan då chansen att säkra en slutspelsplats. Förlorarna å sin sida får kämpa för sin överlevnad i kamp med FlipSid3 Tactics.

Brasilien Luminosity Gaming vs. Tyskland mousesports
LG: coldzera, FalleN, fer, fnx, TACO
mouz: chrisJ, denis, nex, NiKo, Spiidi


Ett spelschema, samt ytterligare nyttig information, för MLG Columbus hittar ni i vår tittarguide. Missa inte heller våra sändningar via Facebook Live där André "rich" Åkerblom och Fredric "Nallen" Bohlin sänder live mellan matcherna för att bjuda på analyser och annat matnyttigt.

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..