×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Astralis överraskar — Fnatic ute ur MLG Columbus

-10
Svenskhoppet är över i miljonturneringen MLG Columbus efter att danska Astralis kliver fram och eliminerar favorittippade Fnatic.
Det är en mörk dag för svensk Counter-Strike. Tidigare under dagen eliminerades NiP Gaming efter en tuff match mot Na`Vi i kvartsfinal, och nu står det klart att favorittippade Fnatic chockats av Astralis. Danskarna, som traditionellt haft svårt att kliva fram i Major-turneringar, har därmed säkrat en plats i semifinal.

Mötet inledde på Overpass, en karta som Astralis kände sig tillräckligt bekväma på för att möta vad som enligt många anses vara världens bästa lag. Det syntes tydligt varför, då danskarna öppnade riktigt starkt som försvarare. Svensklaget vaknade efter ett tiotal rundor, men fick inte med sig fler än fem rundor in i halvtid. Efter sidbytet blev det en jämn drabbning, men det innebar att Astralis kom till 16 rundor långt före sitt svenska motstånd. Värt att Peter "dupreeh" Rothmann spelade en riktigt bra match.

dupreeh var ett monster matchen igenom.


Karta nummer två, som valdes av Fnatic, var Cache. Astralis har haft en tuff tid på sagda karta inför själva turneringen, men det syntes absolut inte i detta möte. Danskarna öppnade med en brutal 13-2-halva som det anfallande laget, och Freddy "krimz" Johansson hade en speciellt ocharmig upplevelse när han fick ynka en frag på hela halvan. När Astralis sedan vann den andra halvan var det mer eller mindre klappat och klart, och trots en del tröstrundor fnatics väg hade den stora turneringsfavoriten har eliminerats av sina fjolårsrivaler.

Danmark Astralis vs. Sverige Fnatic
Astralis: cajunb, dev1ce, dupreeh, karrigan, Xyp9x
Fnatic: dennis, flusha, JW, KRiMZ, olofmeister


Amerikanskt derby i dagens sista match

Ovanstående resultat innebär att Astralis kommer att ställas mot Natus Vincere i den första av morgondagens två semifinaler. Än är svenskhoppet dock inte helt förbi, då svenske Faruk "pita" Pita är coach för Counter Logic Gaming som kommer att möta Team Liquid i nästa match. Liquid har varit omtalade turneringen igenom då de besegrade Legends-laget FaZe Clan i gruppspelet för att sedan ta sig förbi Fnatic på övertid. CLG, å andra sidan, kom tvåa i sin grupp via vinster över EnVyUs och Gambit, dock förlust mot Astralis. Vinnaren i denna match kommer att möta antingen Luminosity eller Virtus.pro, som spelar sin kvartsfinal imorgon.

USA Team Liquid vs. USA Counter Logic Gaming
Liquid: adreN, EliGE, Hiko, nitr0, s1mple
CLG: FugLy, hazed, jdm64, reltuC, tarik

12 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 12 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..