×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

mousesports slår ut F3 i rekordmatch — även Splyce får packa väskorna

1
FlipSid3 Tactics det blev det första laget att lämna pågående MLG Columbus och det kan tänkas svida lite extra med tanke på att avgörandet kom först under den femte(!) förlängningen.
Tyska mousesports är klara för morgondagens skiljematcher efter att ha slagit ut FlipSid3 Tactics med makabra 31-28 på Cobblestone. Kartan slog sig in i historieböckerna som den längsta någonsin i majorsammanhang, med fem förlängningar och totalt 59 rundor.

Förlusten lär svida extra mycket med tanke på att det var FlipSid3 Tactics som öppnade matchen starkast. Som det försvarande laget lyckades ukrainarna sätta sig i en, till synes, stabil 12-3-ledning. Efter sidbytet vann sedan mousesports matchens andra pistolrunda och det tyska lagets återhämtning var i full gång. Vid full tid var så ställningen helt jämn och förlängningsmaratonet kunde börja. Noterbart från förlängningarna är hur inget av lagen lyckades skaffa sig ett 3-0-övertag redan efter första halvan och det var först efter att mousesports säkrat CT-sidan i den femte förlängningen som de sedan kunde avgöra med två raka rundor, det efter sidbytet.

Ukraina FlipSid3 Tactics vs. Tyskland mousesports
F3: B1ad3, bondik, markeloff, Shara, WorldEdit
mouz: chrisJ, denis, nex, NiKo, Spiidi


Det tidigare rekordet när det gäller längden på en enskild karta sattes under majorturneringen i rumänska Cluj-Napoca. Det var när EnVyUs och G2 Esports (numera FaZe Clan) ställdes mot varandra i semifinalerna som det krävdes 46 rundor innan matchens andra karta kunde avgöras. Den gången var det EnVyUs som vann kartan, för att sedan vinna matchen och sedermera hela turneringen. Samma EnVyUs som just nu ska spela för sin överlevnad i MLG Columbus.

FaZe Clan enkelt vidare
I den andra förlorarmatchen för dagen kunde FaZe Clan enkelt besegra nordamerikanska Splyce på Inferno, detta med 16-3. Detta innebär att Splyces första majoräventyr är över och att de nu får göra FlipSid3 Tactics sällskap bland åskådarna under resterande delen av denna miljonturnering.

Europa FaZe Clan vs. USA Splyce
FaZe: aizy, fox, jkaem, Maikelele, rain
Splyce: abE, arya, DAVEY, jasonR, Professor_Chaos


Ni har väl inte missat att vi sänder live på Facebook?

Ett komplett spelschema, samt ytterligare nyttig information, för fortsättningen av MLG Columbus hittar ni i vår tittarguide. Missa inte heller våra sändningar via Facebook Live där André "rich" Åkerblom sänder live mellan matcherna för att bjuda på analyser och annat matnyttigt.

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..