×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

MLG

Virtus.pro tar hem den sista slutspelsbiljetten — båda fransklagen utslagna

3
Efter varsin vunnen karta kom avgörande Cobblestone att bjuda på skönspel, teknisk krasch och en protest. Detta satte dock inte stopp för Virtus.pro som nu är klara för helgens slutspel.
Virtus.pro bevisade genast att tisdagens storvinst mot G2 Esports på just Train inte var någon tillfällighet. Efter att polackerna återigen stog för en stark insats som det anfallande laget under den första halvan (10-5) kunde de så småningom säkra kartvinsten med de stabila siffrorna 16-9.

G2 Esports-spelaren shox, bilden, stod för en stark insats när det fransk-belgiska laget utjämnade matchserien.


Matchen fortsatte sedan på Inferno, en karta som expertpanelen på plats i Columbus trodde skulle vara G2 Esports chans att göra ett ordentligt avtryck i matchen, och det började bra för det fransk-belgiska laget. Fem rundor in i kartan, med G2 som det anfallande laget, hade Virtus.pro fortfarande inte lyckats vinna en enda runda. Polackerna vaknade då till liv och kunde till slut vända underläget till en knapp ledning i halvtid. G2 vinner sedan även kartans andra pistolrunda och låter efter det inte Virtus.pro ta sig igenom sitt försvar mer än en enda gång innan G2 lyckades utjämna matchserien.

TeamSpeak-krasch och G2-protest på Cobblestone
Virtus.pro lyckades vinna den första pistolrundan på Cobblestone, detta efter att ha förlorat de tre senaste pistolrundorna i matchen. G2, som började som det försvarande laget, svarade dock upp direkt genom att vinna de följande tre rundorna. Det polska svaret lät dock inte vänta på sig och när matchens första 15 rundor spelats färdigt var det Virtus.pro som låg i ledning med 10-5.

Polackerna vann sedan även kartans andra pistolrunda, vilket satte en enorm press på G2 ifall de skulle ha en chans att vända matchen och ta hem slutspelsbiljetten. I det läget fick de båda lagen en extra chans att prata ihop sig sedan TeamSpeak kraschat för båda lagen. Matchen pausades sedan under en längre stund då G2 lämnade in en protest gällande den runda som spelades. Protesten handlade om att det fransk-belgiska laget ansåg att rundan skulle spelas om ifall ingen skada hade utdelats, vilket ledde till att administratörerna fick gå igenom demon och annat som finns tillgängligt för dem innan matcher kunde återupptas.

Virtus.pro fortsatte dock på det vinnande spåret sedan matchen dragit igång igen. G2 kämpade dock i motvind och efter att ha förlorat den 19:e rundan, då hela G2 satsat på att köpa Tech9 samt kroppsskydd, hade Virtus.pro plötsligt hela tio matchrundor på sig att avgöra. De behövde bara tre. Med det är avancerar Virtus.pro till kvartsfinalerna samtidigt som G2 fullbordade det franska fiaskot i turneringen.

Polen Virtus.pro vs. Frankrike G2 Esports
VP: byali, Neo, pasha, Snax, TaZ
G2: Ex6TenZ, RpK, ScreaM, shox, SmithZz


5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..