×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig

Blogginlägg

Kom igen nu Sverige

0
Öppet minorkval. Slutet minorkval. Minor. Majorkval. Major. De svenska lagen måste avancera. Den svenska scenen måste åter skina. Det är dags för svensklagen att sopa mattan med Europa.
Jag sitter här och ser på det slutna minorkvalet. Håller tummarna för både de helsvenska femmorna samt de lag som har någon enstaka svensk spelare. Jag ser Team5 krossa sitt motstånd, något jag aldrig trodde skulle hända om jag ska vara ärlig. De krossade Ninjas in Pyjamas. Jag ser NiP falla liksom Japaleno.

Där kom NiP:s första vinst, de vann över Niclas "PlesseN" Plessen och hans Japaleno. I skrivandets stund ligger NiP, Godsent, Andreas "MODDII" Fridhs Heroic och Team5 samtliga på en vinst och en förlust. Japaleno är ett stenkast ifrån att bli utslagna. Den enda landsmannen som är ett stenkast ifrån att kvala till den europeiska minorn är Adam "friberg" Friberg och hans Optic Gaming.

Var är den svenska scenen på väg? Jag har ställt mig denna fråga länge och absolut efter PGL Major Krakow dit ninjorna inte ens kvalade. Fnatic höll kvar i sin legend-plats, men om jag ska vara ärlig så tror jag inte att de hade kvalat till Eleague Major Boston om de tvingats ta sig igenom kvalprocessen. Den svenska scenen är på väg att falla, det är min summering av det hela.

Oj! Där hände något. Godsent nollade landsmännen i Team5. Hur går det i NiP:s match mot Heroic? Det ser ut att bli en förlust där med. Jag måste säga att allt verkligen förändrats. Inte bara inom Sverige, utan inom scenen overall. Hypen inför minorkvalet var minimalt. För ett år sedan var det den turnering, det kval, alla tränade inför. Nu är det bara "meh". Förra majorn var det ingen hype kring heller. Man kände inte "detta är det största eventet jag kan vara på"-känslan på plats. Nej, det tar vi en annan gång och zoomar in på Sverige igen.

Jag önskar att jag kunde säga att den svenska scenen är starkare än någonsin, men då hade jag ljugit. Visst, stjärnorna finns där ute, men när får vi se självaste stjärnglansen? Det är dags för de avdankade spelarna att damma av sina skills rejält samtidigt som de nya talangerna måste rädda scenen. CS-världen är inte vad den en gång var. Därför behöver vi se en stor del svensklag i minorn. Därför behöver vi se den svenska flaggan på mer än ett lag i Boston. Därför behöver vi se Sverige resas ur askan.

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..