×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Svenska stjärnorna kliver in i LAN-kvalet till Majorn — här är allt du behöver veta om grupp A

1
På skärtorsdagen kliver tre svenska spelare in i jakten på en plats i vårens historiska Major. Här är allt du behöver veta.
Nu ska det äntligen avgöras vilka 24 lag som får lov att göra upp i vårens historiska sista Major i Counter-Strike: Global Offensive. På skärtorsdagen drar den första av två europeiska LAN-kvalgrupper igång och från gruppen kommer 8 lag att säkra en direktplats i Majorn medan 3 lag får möjligheten att säkra en plats genom ett sista chansen-kval.

Svenska deltagare i grupp A

För svensk del är det tre spelare och två coacher som ställer upp i grupp A. Spelarna är Freddy "KRiMZ" Johansson i Fnatic, Tim "nawwk" Jonasson i Apeks och Isak "isak" Fahlén i Gamerlegion.

På coachsidan är det Robert "RobbaN" Dahlström i Faze Clan och Jonatan "Devilwalk" Lundberg i Bad News Eagles som representerar den svenska fanan.

Format

Som vanligt i Major-sammanhang spelas kvalet i ett så kallat swiss-format. Formatet som helhet är inte helt lätt att beskriva på ett kortfattat sätt men det finns ett antal grunder som är bra att hålla reda på:
  • Målet för alla lag är att vinna totalt tre matcher. Ett lag som vunnit tre matcher går vidare till Majorn.
  • Om ett lag förlorar tre matcher innan det lyckats vinna tre matcher åker laget ut ur turneringen.
  • Man spelar tills man antingen har vunnit tre matcher eller förlorat tre matcher. Det innebär att man som mest kommer att spela fem matcher
  • Lagen ställs alltid mot ett lag som har samma antal vinster. Om ett lag vinner den första matchen kommer alltså laget att möta ett annat lag som vann sin första match i sin andra match.
  • Samma lag möts aldrig två gånger.

Schema

Grupp A spelas över fyra speldagar och börjar på torsdagen den 6 april och slutar på söndagen den 9 april. Matcher spelas löpande under speldagarna med start klockan 11:00 på förmiddagen.

  • På torsdagen spelas de två första spelomgångarna (totalt 16 bo1-matcher.
  • På fredagen spelas samtliga matcher i den tredje spelomgången (4 bo1-matcher och 4 bo3-matcher).
  • På lördagen spelas samtliga matcher i den fjärde spelomgången (totalt 6 bo3-matcher)
  • På söndagen spelas den femte avslutande spelomgången samt en placeringsmatch om fjärdeplatsen för seedning (totalt 4 bo3-matcher).

Inledande matcher


Artikelbild: Karl-Filip Karlsson/Pinnacle, Kalle Strömgren och Pressbild/Gamerlegion

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..