×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

Nu börjar NIP:s jakt på en Major-plats — här är allt om grupp B

1
Nu fortsätter Fredrik "REZ" Sterner och Ludvig "Brollan" Brolins resa mot Majorn med LAN-kvalet i Köpenhamn.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
Med den första europeiska gruppen i LAN-kvalet till Majorn i Paris avklarad är det dags för lagen i grupp B att äntra scenen i Köpenhamn. Under de närmsta dagarna kommer 16 lag att göra upp om de sista 8 direktplatserna till Majorn.

Här är allt du behöver veta inför veckans CS-fest.

Svenska deltagare i grupp B

I grupp B är det bara två svenska spelare som ställer upp i form av Ninjas in Pyjamas-spelarna Fredrik "REZ" Sterner och Ludvig "Brollan" Brolin. Laget coachas också av svensken Daniel "djL" Narancic.

Utöver svenskarna i NIP återfinns den svenska coachen Richard "Xizt" Landström och hans danska Heroic-femma i gruppen. Även den svenskägda organisationen 9INE, som mönstrar en polsk femma, är med i kvalet.

Format

Som vanligt i Major-sammanhang spelas kvalet i ett så kallat swiss-format. Formatet som helhet är inte helt lätt att beskriva på ett kortfattat sätt men det finns ett antal grunder som är bra att hålla reda på:
  • Målet för alla lag är att vinna totalt tre matcher. Ett lag som vunnit tre matcher går vidare till Majorn.
  • Om ett lag förlorar tre matcher innan det lyckats vinna tre matcher åker laget ut ur turneringen.
  • Man spelar tills man antingen har vunnit tre matcher eller förlorat tre matcher. Det innebär att man som mest kommer att spela fem matcher
  • Lagen ställs alltid mot ett lag som har samma antal vinster. Om ett lag vinner den första matchen kommer alltså laget att möta ett annat lag som vann sin första match i sin andra match.
  • Samma lag möts aldrig två gånger.

Schema

Grupp B spelas över fem speldagar och börjar på tisdagen den 11 april och slutar på fredagen den 15 april. Matcher spelas löpande under speldagarna med start klockan 10:00 på förmiddagen.

  • På tisdagen spelas de två första spelomgångarna (totalt 16 bo1-matcher.
  • På onsdagen spelas samtliga matcher i den tredje spelomgången (4 bo1-matcher och 4 bo3-matcher).
  • På torsdagen spelas samtliga matcher i den fjärde spelomgången (totalt 6 bo3-matcher)
  • På fredagen spelas den femte avslutande spelomgången samt en placeringsmatch om femteplatsen i gruppen för seedning (totalt 4 bo3-matcher).
  • På lördagen spelas en placeringsmatch om tredjeplatsen i gruppen för seedning (totalt 1 bo3-match).

Inledande matcher


Artikelbild: Kim Andersson

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..