×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Danmark

nawwk klar för Majorn i Paris – vann avgörande kvalmatchen

2
Tim "nawwk" Jonasson blev den tredje svenska spelaren att säkra en plats i Majorn i Paris.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Trocadero
Apeks, med den svenska AWP-stjärnan Tim "nawwk" Jonasson i femman, lyckades till slut säkra en plats i Majorn i Paris. Platsen bärgades efter att laget besegrat det ukrainska laget B8 i swiss-gruppspelets femte och direkt avgörande spelomgång med 2-0 i kartor.


Matchen inleddes på B8:s kartval Vertigo och Apeks kartseger satt långt inne. Det krävdes tre övertider innan den norskägda organisationen lyckades stänga kartan med siffrorna 25-23. På Apeks kartval Anubis blev det en något mer bekväm seger för laget som spelade hem kartan med 16-7 efter att ha stängt ned totalt i den andra halvleken på CT-sidan.

I övriga matcher i grupp A:s sista spelomgång, som också spelades under söndagen, lyckades MOUZ skrälla mot Faze Clan och OG besegrade det franska hoppet Falcons Esports.


Med grupp A helt färdigspelad har samtliga svenska spelare som deltagit i gruppen gått vidare till Majorn. Inför den sista spelomgången hade redan Freddy "KRiMZ" Johansson och Isak "isak" Fahlén säkrat avancemang från kvalet.

Utöver de tre svenska spelarna har också Jonatan "Devilwalk" Lundberg, som coachar det kosovanska laget Bad News Eagles, säkrat en plats i Majorn. Under söndagen vann BNE sin seedningsmatch mot Gamerlegion och är därmed klara för Legends Stage – Majorns andra gruppspelsfas.

I och med Faze Clans förlust mot Mouz missar Devilwalks coach-kollega Robert "RobbaN" Dahlström chansen att coacha sitt lag i Counter-Strike: Global Offensives sista Major innan Counter-Strike 2.

De 8 lag som gått vidare till Majorn från grupp A i det europeiska LAN-kvalet är:
Natus Vincere (Legends Stage)
Fnatic (Legends Stage)
Into The Breach (Legends Stage)
Bad News Eagles (Legends Stage)
Gamerlegion (Challengers Stage)
Apeks (Challengers Stage)
OG (Challengers Stage)
MOUZ (Challengers Stage)

Artikelbild: Michal Konkol/Blast

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..