×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Ad
Philips OneBlade

Blogginlägg

JoeAWESOME: Dags för PUBG att lära sig av Fortnite

1
Efter över två månader utan någon större förändring till spelet känns det nu som att PUBG-spelutvecklarna Bluehole behöver lära sig ett och annat av Fortnite.
Detta är ett blogginlägg.
Den 20 december släpptes PlayerUnknown's Battlegrounds "på riktigt" då 1.0 lanserades med en större uppdatering. I uppdatering presenterades den nya kartan Miramar men även det implementerades även förbättringar till servrarna då problemet "rubber banding" försvann. Problemet PUBG nu har är att ingenting märkbart har hänt sedan 1.0-lanseringen och det känns nu som att spelet är fast i någon limbo.

PUBG gick från att vara det största spelet på Twitch till att nu vara det tredje största spelet efter League of Legends och Fortnite. Den sistnämnda, Fortnite, har sedan slutet av 2017 och början av 2018 gått om PUBG och cementerat sig som det största Battle Royal-spelet. De två spelen är inte direkta konkurrenter då de skiljer sig enormt men det finns saker PUBG kan lära sig av Fortnite.

Fortnite-klienten är överlägsen den i PUBG
Fortnite-klienten är överlägsen den i PUBG

Fortnite har en bättre klient då den innehåller spelifiering, gamification, vilket gör att det skapas ett ökat engagemang i det dagliga spelandet. Ett exempel är de daily- och weekly quests där du ska placera dig top 50 i solo, få 3 kills i Tilted Towers eller öppna en kista i Snobby Shores. Det gör spelet mer varierande men även mer tilltalande för nya spelare då du uppnår mindre mål under spelandets gång.

En annan grej som Fortnite gör mycket bättre än PUBG är hur regelbundet det kommer patcher och förändringar till spelet. Nästan varje vecka släpps en patch med förändringar men det känns även som att de lyssnar på sin spelarbas genom att kommunicera aktivt på Twitter och reddit. Listan kan göras lång över vad PUBG behöver göra för att förbättras men det handlar inte nödvändigtvis om att de behöver fixa alla problem utan det handlar mer om att vara kommunikativ, samt att regelbundet komma med förändringar så vi som spelare upplever att spelet är påväg i rätt riktning.

Just nu känner jag mig, som PUBG-spelare, bortglömd...
Ad
Philips OneBlade

17 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 17 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..