×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Polen

Tittarguide: Så spelas IEM Katowice 2022

1
Efter två års publikfrånvaro är det äntligen dags för en av de största CS:GO-turneringarna att hållas inför storpublik igen. Här är allt du behöver veta inför IEM Katowice.

IEM Katowices tävlingsformat

IEM Katowice är indelad i tre faser:
  • Play-in-fasen
  • Gruppspelsfasen
  • Slutspelsfasen

Play-in-fasen

16 lag har kvalat in till play-in-fasen. Från denna fas kommer hälften, det vill säga åtta lag, att ta sig vidare till gruppspelsfasen.

Formatet i denna fas är en double elimination-bracket. Förenklat kan man säga att de lag som vinner två matcher går vidare till nästa fas, medan lag som förlorar två matcher är ute ur turneringen.

Öppningsmatcherna är bo1 medan alla efterföljande matcher är bo3.

Gruppspelsfasen

De åtta lag som tar sig vidare från play-in-fasen gör sedan åtta direktkvalificerade lag sällskap i gruppspelsfasen som därmed också består av 16 lag. Målet med gruppspelsfasen är att ta fram sex lag som tar sig vidare till slutspelet.

I gruppspelsfasen delas lagen in i två grupper bestående av åtta lag i varje grupp. Formatet för grupperna är, precis som i play-in-fasen, en double elimination-bracket.

De tre lag som slutar överst i gruppen tar sig vidare till slutspelet. Gruppvinnaren får en direktplats till semifinalen medan grupptvåan och grupptrean seedas in i turneringens kvartsfinal.

Alla matcher i gruppspelsfasen spelas i bo3-format och minst två vinster kommer att krävas för att nå slutspelet.

Slutspelsfasen

Slutspelet är en single elimination-bracket där alla matcher spelas i bo3-format. Förlorar man en match åker man ut, vinner man går man vidare till nästa steg i slutspelet.

I slutändan återstår endast två lag som gör upp i turneringens stora final.

Schema och resultat

IEM Katowice spelas under perioden 15 februari-27 februari.

Tisdag 15 februari



Onsdag 16 februari



Torsdag 17 februari



Fredag 18 februari



Lördag 19 februari



Söndag 20 februari



Fredag 25 februari



Lördag 26 februari

Semifinal 1
Semifinal 2

Söndag 27 februari

Final

Artikelbild: Pressbild/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

Vilket lag vinner IEM Katowice 2022?

1887 personer har röstat

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..