×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

pitas bann förkortad — får coacha igen om två månader

1
Den svenska coachen Faruk "pita" Pita blev i september bannad av ESIC. Detta på grund av att han utnyttjat en bugg i CS:GO som praktiskt taget gav honom ett slags wallhack. Nu har dock pitas bann blivit förkortad och han kan börja coacha igen redan i mars.
I augusti 2020 kom chocknyheten att tre stycken coacher, bland annat Nicolai "HUNDEN" Petersen, blivit bannade av ESL Och Dreamhack på grund av att de hade utnyttjat en bugg. En månad efter detta gick Esports Integrity Commission, ESIC, ut med att de valt att banna totalt 37 coacher av samma anledning. Tre stycken svenska coacher, Faruk "pita" Pita, Robert "RobbaN" Dahlström och Christian "chrille" Lindberg, blev i samband med detta avstängda från att coach CS:GO-turneringar.

Alla coacher fick olika längd på sina avstängningar. Om man valde att erkänna innan de gick ut med alla banns fick man 40% strafflindring, om man accepterade helt fick man 25% strafflindring, 12.5% om man delvis accepterade straffet och 20% strafflindring om man hjälpte till i utredningen. Den före detta Ninjas in Pyjamas-coachen pita fick inte någon strafflindring alls efter sina två utnyttjanden av buggen. Detta har nu blivit ändrat.

Den svenska coachen meddelade idag via en Twittlonger att han fått 45% strafflindring på sin bann. Detta efter att han kontaktat ESIC i oktober. Han hoppades på att hans försök till att kontakta Valve direkt efter han upptäckt buggen skulle ge strafflindring. Detta har nu ESIC gått med på och han får 25% strafflindring då han accepterade sitt straff till fullo samt 20% då ESIC anser att han hjälpt till i utredningen. I och med detta går pitas bann ut i mars i år.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..