×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Krönika

Valve måste unbanna Jamppi, emilio och hela iBUYPOWER eller banna HUNDEN på livstid

1
Under måndagen kom det ut att tre stycken coacher använt utnyttjat en bugg som praktiskt taget varit ett fusk. ESL och Dreamhack valde att banna alla dessa coacher men nu måste Valve ta ställning. Om de inte bannar dessa personer på livstid så måste de unbanna andra personer.
Under gårdagen gick ESL ut med att de valt att banna tre coacher, Nicolai "HUNDEN" Petersen, Ricardo "dead" Sinigaglia och Aleksandr "zoneR" Bogatiryev. Detta för att de med vilje använt sig av en bugg som gjorde att de kunde fastna på ställen under matcher. Detta gjorde att de kunde se vad motståndarna gjorde, information som de egentligen inte skulle ha. De fick alla olika långa bans av ESL och Dreamhack, dead fick sex månader, HUNDEN fick tolv månader och zoneR fick 24 månader. Men nu måste även Valve ta ställning.

Nu är det dags för något som kanske är en kontroversiell åsikt så jag börjar med den direkt. Jag tycker inte att Valve ska ge någon en livstidsbann, för någonting. Inte för matchfixing, inte för en VAC-bann och inte för dessa coacher som utnyttjat denna bugg. Men nu måste Valve följa sina egna regler. Att använda sig av denna buggen är att fuska. Det är precis lika allvarligt som att använda sig utav wallhack. Det kanske inte alla håller med om. Men att med avsikt använda sig av något som ger en sån stor fördel är enligt mig lika illa som att fuska.

Så om jag inte tycker att någon ska få en bann på livstid varför borde då HUNDEN och kompani få det? Det är väldigt enkelt, det ska vara lika för alla. Om en spelare som Elias "Jamppi" Olkkonen blivit avstängd från majors på livstid för att han haft ett fusk när han var 14 år gammal så borde inte heller dessa coacher få delta i majors. Det är så enkelt. Jag tycker till och med samma om Joel "emilio" Mako. Han blev VAC-bannad under en livesänding av Fragbite Masters men personligen tycker jag inte att han ska vara bannad på livstid.

Många tycker att dead fick en för lång bann. Han utnyttjade sig bara utav av buggen under en runda? Men vem säger att emilio inte bara använde fusk under en runda under någon gång? Jag tycker att det är otroligt viktigt att Valve nu behandlar alla dessa personer lika. Om de ska banna folk på livstid för fusk så måste de banna HUNDEN, dead och zoneR också. Jag tycker som sagt inte att någon ska vara bannad på livstid men nu försöker jag bara att använda Valves egna logik. Om de ger någon som Jamppi en livstidsbann så måste de även ge det till dessa coacher också.

Okej men du kanske inte tycker att detta är ett fusk? Du kanske inte tycker att det är lika allvarligt? Då vill jag rikta uppmärksamhet mot matchfixingskandalen som gjorde att hela före detta iBUYPOWER, förutom Tyler "Skadoodle" Latham, blev livstidsbannade från majors. För de som inte minns så la sig det nordamerikanska laget sig i en match mot NetcodeGuides. Detta då de hade bettat mot sig själva. Många har länge velat att Valve ska släppa på bannen, speciellt för Braxton "Brax" Pierce, också känd som swag, som var den yngsta av spelarna.

Men hur kan jag jämföra några som lurade barn på pengar och ett par coacher som bara använde en bugg i spelet? Jag utgår ifrån Valves egna uttalande när de valde att banna iBUYPOWER. Integritet och Fair Play är rubriken på uttalandet. Vart fan är integriteten i att använda sig utav denna bugg? Valve skrev också att spelarna är ambassadörer för spelet och integriteten kommer från lagen och spelarna. Så om man inte ser användandet av coachbuggen som fusk så måste man ändå se att det inte är fair play och att det förstör esportens integritet.

Jag vill återigen påpeka att jag personligen inte vill att någon ska få en livstidsbann. Jag tycker att det är fel. Men nu måste Valve följa de regler som de själva har satt upp. Jag tycker inte om att säga det men så är fallet. Jag är ett stort fan av HUNDEN men tyvärr så tycker jag att Valve måste ta ställning. Valve måste unbanna Jamppi, emilio och hela iBUYPOWER eller banna HUNDEN på livstid.

Borde Valve banna coacherna?

1033 personer har röstat

14 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 14 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..