×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.

Tittarguide

Tittarguide: Så spelas veckans Eleague Major New Challengers Stage

1
Kalla det för "New Challengers Stage" eller majorkval, det spelar ingen roll. I helgen drar jakten på majortiteln i Boston igång på allvar då 16 lag gör upp om de sista platserna till 2018 års första majorturnering.
I och med att "New Challengers Stage" sparkar igång under fredagen går startskottet för högintressanta veckor av Eleague Major Boston. Vi kommer, med all säkerhet, att bjudas på högkvalitativ CS:GO-action och oddsen talar även för att vi i slutändan kommer att få se en ny vinnare lyfta pokalen.

Innan dess ska det dock avgöras vilka åtta lag som tar sig vidare från "New Challengers Stage" och tar plats bland de åtta bästa lagen från PGL Major Krakow för att drabba samman under nästa fas av turneringen - "New Legends Stage".

Deltagande lag

Inför turneringen delades de 16 lagen in i fyra stycken seedningsgrupper, som ni kan se här nedanför. Det finns ett par saker att anmärka på inför det att turneringen startar. Till att börja med ersätter Flash Gaming, som slutade trea i den asiatiska minorturneringen, Tyloo. Tyloo drog sig ur turneringen sedan en av deras spelare drabbats av visumproblem. Sedan har vi Team Liquid, som tvingas klara sig utan lagets nyaste rekryt - Lucas "steel" Lopes - på grund av Valves regler. Ersätter honom gör lagets coach, tillika Lopes landsman, Wilton "Zews" Prado.

Sist men inte minst kommer vi att få se svenskt deltagande under "New Challenger Stage". Det handlar förstås om Faze Clan-stjärnan Olof "olofmeister" Kajbjer som tillsammans med lagets coach, Robert "RobbaN" Dahlström, kommer att representera de blågula flaggorna.

Seedningsgrupp 1
Seedningsgrupp 2
Seedningsgrupp 3
Seedningsgrupp 4

Upplägg och schema

Denna första del av Eleague Major Boston använder sig av ett Swiss-gruppspel. De flesta av er vet vid det här laget hur upplägget ser ut, men för säkerhets skull lägger vi in en informationsruta lite längre ner.

I och med Swiss-formatet vet vi i dagsläget inte hur matcherna kommer att spelas under det tre dagar långa kvalet, annat än när det kommer till den första omgången. Den finner ni, i sin helhet, här nedanför.

Extraomgång, måndag 16 januari


Vinnarna av ovanstående match möter Team Liquid i en direkt avgörande BO1-match om den sista biljetten till "New Legends Stage".

Så fungerar Swiss-formatet
Turneringen kommer alltså att använda sig av det så kallade Swiss-formatet. Kort sagt innebär det att lag får mellan tre och fem omgångar på sig att visa vad de går för. Lagen som samlat på sig tre vinster avancerar, medan lagen som åkt på tre förluster elimineras. Om vi ser det mer i detalj fungerar det som så att lagen alltid möter ett motstånd med samma resultatfacit.

I den första omgången har alla lag så klart 0-0 i resultat, och efter den första omgången kommer förlorarna att mötas, medan vinnarna möts. I omgången därefter kommer lag med 0-2 att ställas mot varandra, liksom lag med 2-0 och lag med 1-1 i matcher. I detta stadie elimineras lagen som förlorar sin 0-2-match, medan vinnarna i 2-0-matcherna avancerar till majorn.

Därefter kommer lagen med 2-1 i resultat att slåss om avancemang, medan lag med 1-2 slåss om överlevnad. I den femte och sista omgången kommer lagen med 2-2 i ställning att gå head-to-head, och där är det vinna eller försvinna som gäller. Den första omgången har lottats utifrån ovan nämnda seedningsgrupper och spelas som följer.

Resultat

Omgång 1, fredag 12 januariOmgång 2, lördag 13 januari

High


Low


Omgång 3, söndag 14 januari

Low


Mid


High


Omgång 4, måndag 15 januari

High


Low


Omgång 5, måndag 16 januari

Prisfördelning

Inga prispengar delas ut under "New Challengers Stage", som alltså bara är en omdöpt version av det som tidigare kallades för majorkvalet. Däremot ligger åtta stycken viktiga platser till nästa steg av majorturneringen, "New Legends Stage" och väntar på de bäst placerade lagen.

1-2. G2 Esports — New Legends Stage
1-2. Cloud 9 — New Legends Stage
3-5 Faze Clan — New Legends Stage
3-5 Space Soldiers — New Legends Stage
3-5 Vega Squadron — New Legends Stage
6-8. Mousesports — New Legends Stage
6-8. Natus Vincere — New Legends Stage
6-8. Quantum Bellator Fire — New Legends Stage
9-11. Världen TBD
9-11. Världen TBD
9-11. Världen TBD
12-14. Team Envyus
12-14. Misfits
12-14. Sprout
15-16. Flash Gaming
15-16. Flipsid3 Tactics

Sändningsteam

Richard Lewis har sannerligen kommit att bli synonym med Eleague och det kommer därför knappast som någon överraskning att det är just han som ska leda sändningarna ifrån Boston. Vid sin sida kommer han att ha ett par meriterade namn i egenskap av Jason "moses" O'Toole och Janko "YNk" Paunović, som båda kommer att bidra med sin expertis under turneringens gång.

På kommentatorsidan ser uppställningen ut som under PGL Major Krakow i somras, med skillnaden att Anders Blume får klara sig utan radarpartnern Auguste "Semmler" Massonnat. Intervjuar det gör amerikanskan Sue "Smix" Lee.

Storbritannien Richard Lewis (Värd)
USA Sue "Smix" Lee (Reporter)


USA Jason "moses" O'Toole (Expert)
Serbien Janko "YNk" Paunović (Expert)


Storbritannien James Bardolph (Kommentator)
Storbritannien Daniel "ddk" Kapadia (Kommentator)
Storbritannien Henry "HenryG" Greer (Kommentator)
Kanada Matthew "Sadokist" Trivett (Kommentator)
Danmark Anders Blume (Kommentator)
2018-10-29 17:22
Vilket var egentligen Europas bästa Counter-Strike 1.6-lag? År 2007 säkrade svenska SK Gaming med bland andra Abdisamad "SpawN" Mohammed och Robert "RobbaN" Dahlström denna titel framför Samsung-skärmarna i Tyskland.

5 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 5 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..