×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Faker donerar hundratusentals kronor till kampen mot COVID-19

1
Under de senaste veckorna har spelare, lag och coacher inom den asiatiska League of Legends-scenen donerat pengar till olika organisationer som jobbar för att begränsa utbrottet av COVID-19 som orsakas av Coronaviruset. Nu har även tidernas bäste League of Legendsspelare öppnat plånboken och donerat drygt 230 tusen kronor till organisationen "Community Chest of Korea".
I februari skrev T1:s midlanestjärna, Sang-hyeok "Faker" Lee, på ett nytt jättekontrakt med det sydkoreanska laget. Några uppgifter om vilka belopp det handlar om förekommer inte men under 2019 ska årslönen ha legat på 25 miljoner kronor och för att krydda kontraktet lite extra blir 23-åringen nu också delägare i organisationen. Nu kommer en del av pengarna till användning då Faker bestämt sig för att göra vad bland annat DragonX midlaner Jeong "Chovy" Ji-hoon och general manager Choi Sang-in gjort, nämligen skänka pengar till kampen mot Coronaviruset.

Totalt donerar Faker 30 miljoner sydkoreanska won, runt 230 tusen svenska kronor, till organisationen "Community Chest of Korea" som bland annat arbetar för att begränsa spridningen av sjukdomen COVID-19. I en kommentar säger den unge veteranen att han verkligen vill hjälpa de som arbetar med att bekämpa utbrottet av sjukdomen och att han hoppas på att alla går samman för att ta sig igenom den uppkomna situationen.

—Jag lider med alla som jobbar dag och natt med att slåss mot COVID-19 och jag ville verkligen hjälpa de som kämpar mot utbrottet av sjukdomen. Att donera till Community Chest of Korea kändes därför som det bästa valet och jag hoppas att alla kan gå samman för att ta sig igenom den här hemska situationen och att de som behöver stöd verkligen får det, säger Faker i ett uttalande.

Tidigare har de regerande världsmästarna från Kina, FunPlus Phoenix, donerat över två miljoner kronor till kampen mot viruset som nu spridit sig till flertalet länder över världen. Tidigare har den kinesiska ligan, LPL, och den koreanska ligan LCK, skjutits upp men där den förstnämnde har återupptagits online. Riot Games har även bestämt sig för att flytta den Europeiska finalen från Budapest till LEC-studion i Berlin med anledning av virusets spridning i Europa.



Artikelbild: INVEN

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..