×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Korea

Här blir Faker historisk igen — når 2 000 elimineringar i LCK

1
Åtta inhemska titlar, tre VM-titlar och näst flest matcher i den koreanska ligan någonsin. Nu kan Lee "Faker" Sang-hyeok även lägga till milstolpen första spelaren att nå 2 000 elimineringar i LCK till den långa listan över titlar och meriter.
Tidernas bästa League of Legends spelare Sang-hyeok "Faker" Lee fortsätter att imponera under sin långa och framgångsrika karriär. Under torsdagen nådde koreanen, som också kallas för "The Unkillable Demon King", ännu en milstolpe i karriären när han stod för eliminering nummer 2 000 i matchen mot Afreeca Freecs. Efter att ha eliminerat Son “Jelly” Ho-gyeong plockade Faker också upp eliminering nummer 2 001 när han direkt fällde även Kim "Kiin" Ki-in. Någon seger för hans T1 blev det dock inte då Afreeca kunde vinna matchen bara minuter senare.

Trots att han under de senaste åren inte lyckats leda sitt lag till framgång internationellt har han rönt stora framgångar i Korea. Förutom sina tre Worlds-titlar har han nämligen hela åtta inhemska titlar och det i vad som ofta räknats som den bästa ligan i världen. Den som inte är övertygad om koreanens färdigheter kan ta en titt på 23-åringens statistik. På 530 matcher i LCK har han nämligen en winrate på hela 67,4 procent och det trots att han är den spelare som har näst flest matcher i ligan. Med LeBlanc, som Faker är mest berömd för, har han den smått otroliga winraten 91,3 procent.

Faker och hans T1, som tog hem båda LCK-titlarna under 2019, är mitt uppe i vårens säsong av LCK där de just nu delar andraplatsen med DRX. Laget har sju vinster och endast två förluster under den första halvan av säsongen där en av förlusterna alltså kom i matchen mot Afreeca Freecs. På grund av Coronaviruset kommer dock den andra halvan av säsongen att skjutas upp och det är oklart när den tar vid. En sak är dock säker och det är att Faker kommer att fortsätta sätta nya rekord när ligan väl startar igen.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..