×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Europa

Finalen flyttas på grund av Coronaviruset — spelas i LEC-studion

1
Vårens LEC-final var tänkt att äga rum i Ungerns huvudstad, Budapest, men så blir inte fallet. På grund av Coronaviruset har nu Riot Games bestämt sig för att ställa in publikfesten och istället kommer finalen att hållas i LEC-studion på plats i Berlin.
På grund av Coronaviruset har flera av de asiatiska ligorna skjutits upp och nyligen beslutades att den kinesiska ligan, LPL, ska spelas klart online. Hittills har det dock inte påverkat den Europeiska ligan LEC, tills idag. Under eftermiddagen avslöjade nämligen Riot Games att de följt Coronavirusets spridning över Europa och valt att flytta vårens LEC-final från Budapest till Berlin.

Istället för att hålla semifinaler och final i arenamiljö med rum för tusentals människor kommer alltså matcherna äga rum i LEC-studion som rymmer 174 åskådare. Även om Riot i dagsläget planerar att hålla öppet för publik men i ett uttalande skriver man att den hållningen kan förändras om inte spelarnas och fansens säkerhet kan garanteras.

—Efter att ha bedömt situationen noga så har vi beslutat att det är bättre att hålla evenemanget på en mindre och mer kontrollerad yta. Vi förstår att det här är en besvikelse för fansen, speciellt de från Ungern, men vi kommer att försöka ta LEC till Budapest i framtiden, säger Head of Esports för Riot Games Europa, Alberto "Tiroless" Guerrero, i ett uttalande.

Enligt nyhetsbyrån Reuters har Ungern drabbats av viruset då tre personer bekräftats vara smittade. Alla uppges vara personer som nyligen besökt ett av de hårt drabbade länderna Iran eller Italien. Tidigare har Riot Games uppgett att de skjutit upp offentliggörandet av spelplatsen för årets Mid-Season Invitational och det ser nu ut att vara osäkert om och hur turneringen blir av.



Artikelbild: Michal Konkol/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..