×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Kinesiska ligan tvingas ta paus på grund av Coronaviruset

2
Onsdagen den 5 februari skulle LPL ha återupptagit sin säsong efter ett två veckor långt uppehåll för nyårsfirande. Coronaviruset som för tillfället sprids i Wuhan, Kina, sätter dock stopp för ligan som idag meddelade att de skjuter upp den andra omgången på obestämd framtid.
Den kinesiska ligan LPL inledde sin säsong redan den 13 januari i år och ett lag som hade det tungt under den första veckan var regerande världsmästarna FunPlus Phoenix. Laget förlorade premiärmatchen mot Invictus Gaming och följde upp det med ytterligare en förlust i den andra matchen mot nystartade eStar. Efter första veckan var planen att ligan skulle ta ett två veckor långt uppehåll för det kinesiska nyåret men nu ser det ut att bli längre än så.

På grund av det uppmärksammade Coronaviruset som spridits från staden Wuhan, där bland annat eStar är baserade, har nu den kinesiska ligan bestämt sig för att skjuta upp den andra omgången. Den 5 februari skulle ligan ha återupptagits efter nyårsfirandet men på sitt officiella Twitterkonto meddelar nu LPL att så inte blir fallet.

—Vi har bestämt oss för att skjuta upp vecka två av LPL ända tills vi kan säkerställa både spelarnas och fansens säkerhet och hälsa. Till er fans vill vi rikta en ursäkt för att det har blivit såhär och vi kommer att delge er mer information så fort vi kan, skriver ligan på Twitter.

När ligan kan återupptas är oklart men då viruset fortsätter att spridas handlar det mest troligt inte om dagar. Hur det påverkar den internationella säsongen av League of Legends där Mid-Season Invitational spelas i Maj är också oklart. I Mid-Season Invitational spelar varje regions vinnare mot varandra i den första internationella turneringen för året. Skulle den kinesiska ligan skjutas upp med mer än en månad är det oklart vad som händer med turneringen och om den isåfall kommer att spelas utan ett kinesiskt lag.



Artikelbild: Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..