×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Kina

Världsmästarna FunPlus Phoenix donerar över 2 miljoner kronor för att hjälpa Coronavirussmittade

1
Regerande världsmästarna FunPlus Phoenix väljer att använda sina prispengar till god nytta. De väljer nämligen att donera hela 2 miljoner RMB, cirka 2,8 miljoner kronor, för att hjälpa till i striden mot Coronaviruset.
Som vi på Fragbite tidigare rapporterat om kommer den kinesiska ligan, LPL, att skjutas upp två veckor på grund av Coronaviruset. Nu har även LPL lag börjat stötta striden mot viruset. Först ut är FunPlus Phoenix. Enligt tidningen People's Daily på sajten Weibo kommer donationspengarna gå till medicinsk skydd och direkt stöd till staden Wuhan, där viruset fått mest spridning. Även Tencent, företaget bakom LPL, har donerat cirka 417 miljoner kronor i kampen mot viruset.

Antalet bekräftade smittade är nu uppe i 7700, mer än hälften av de smittade befinner sig i Hubei området. Antalet dödsfall är uppe i över 170 och viruset har spridits till över 15 länder. Wuhan, som ligger i just Hubei området och där bland annat LPL laget eStar är baserade, har stängt all kollektivtrafik in och ut från staden. Globalt har ett flertal flygbolag stoppat flyg till Kina för att stoppa spridningen.

I dagsläget är det fortfarande oklart när LPL kommer att återuppta.


Artikelbild: Colin Young-Wolff/Riot Games

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?>
Laddar..