×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

League of Legends

Så har ditt favoritlag i LEC värvat — Fragbite sätter betyg

1
Inget kan nog slå förra årets silly season då Caps bytte Fnatic mot G2 Esports, men årets försäsong har bjudit på en hel del förändringar i flera lag. Frågan är då, hur bra lyckades ditt lag under silly season? Fragbite har tagit sig igenom samtliga lag och betygsatt deras värvningar efter skalan ett till fem poäng, där fem poäng är full pott.

Excel Esports

In: Patrik "Patrik" Jírů (Origen), Tore "Tore" Hoel Eilertsen (Splyce), Joey "YoungBuck" Steltenpool (Fnatic - Coach).
Ut: Patryk "Mystiques" Piórkowski (AGO ROGUE), Jesper "Jeskla" Klarin Strömberg (Mousesports), David "DLim" Lim (FlyQuest - Coach).

Betyg: 1.
Kommentar: Den stora frågan här är varför man skickade iväg svenske AD-Carryn Jeskla. 19-åringen ingav visserligen ingen "wow-känsla" men var långtifrån en av de sämre spelarna i ligan. Än mer tveksamt är det att man ersätter honom med Patrik, en spelare som om och om igen visar att han inte är bra nog för ett topplag. Som om inte det vore nog tar man även in Tore, eller Norskeren som han tidigare hette, som Kasper "Kobbe" Kobberup ofta tvingades lyfta ner i sin ryggsäck och bära under tiden i Splyce. Det enda som är ett plus med Excels försäsong är att man tagit in YoungBuck från Fnatic. En coach som flera gånger har bevisat att han är bland de bättre i ligan.

FC Schalke 04

In: Berk "Gilius" Demir (Ad hoc gaming), Konstantinos "FORG1VEN" Tzortziou (Free agent), Min-kook "Dreams" Han (SK Gaming).
Ut: Gang-yun "Trick" Kim (SK Gaming), Elias "Upset" Lipp (Origen), Dong-geun "igNar" Lee (FlyQuest).

Betyg: 2.
Kommentar: Schalke 04 lyckades aldrig riktigt nå de höjder de hade i sig och att något skulle hända under silly season var nästan självklart. Att man skulle göra en så stor chansning som man nu gör var däremot inte lika tydligt. Att plocka in Gilius som var okej i Vitality men inte riktigt fungerade i laget är intressant, när man sedan slänger in FORG1VEN som inte spelat i ett lag sedan 2018 blir det ännu mer intressant. Dreams blir en bra ersättare till igNar men om den här upplagan av Schalke 04 verkligen är bättre än den förra är tveksamt och mycket hänger på hur bra FORG1VEN egentligen är.

Bild: Kicker
Bild: Kicker

Fnatic

In: Oskar "Selfmade" Boderek (SK Gaming), Alfonso "Mithy" Aguirre Rodríguez (Origen - Coach).
Ut: Mads "Broxah" Brock-Pedersen (Team Liquid), Joey "YoungBuck" Steltenpool (Excel Esports - Coach).

Betyg: 4.
Kommentar: Fnatic hade uppenbarligen problem i laget som inte gick att lösa och därför fick Broxah flytta på sig. Nu tar man in Selfmade och plötsligt har man en grupp spelare som har väldigt starka viljor. Kan nya coachen, Mithy, få dem att jobba åt samma håll är det här en bra förändring på flera plan. Men börjar spelarna dra åt olika håll riskerar allting att bli ännu värre än tidigare. Att betyget ändå blir så högt hänger på att det här är en uppställning som ska kunna prestera riktigt bra, även bättre än den förra. Men och det är ett stort men, det här är en riktigt stor chansning av Fnatic och man sätter en hel del på spel här, risken finns att det blir stora förändringar till sommaren om det inte fungerar alls under våren.

G2 Esports

In: Ingen
Ut: Ingen

Betyg: 0.
Kommentar: Svårt att betygsätta värvningar när det inte finns några att betygsätta. G2 Esports är det enda laget som inte gjort några värvningar eller tappat en spelare. Istället satsar de på ett rollbyte där Luka "Perkz" Perković är tillbaka i midlane medan Rasmus "Caps" Winther går in som AD-Carry. Onekligen ett intressant val men förmodligen kommer de båda att byta tillbaka efter vårens säsong.

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games

MAD Lions

(Tidigare Splyce)
In: Andrei "Orome" Popa (MAD Lions Academy), Zhiqiang "Shadow" Zhao (Mousesports), Matyáš "Carzzy" Orság (BIG), Norman "Kaiser" Kaiser (Mousesports).
Ut: Tamás "Vizicsacsi" Kiss (Avslutat karriären), Andrei "Xerxe" Dragomir (Origen), Kasper "Kobbe" Kobberup (TSM), Tore "Tore" Hoel Eilertsen (Excel Esports), Hadrien "Duke" Forestier (Team Vitality - Coach).

Betyg: 3.
Kommentar: MAD Lions, som tidigare hette Splyce, spelade kvartsfinal i Worlds förra året och att lyckas göra bra ifrån sig på transfermarknaden då är inte det lättaste. Med ett i princip helt nytt lag, bara midlanern Marek "Humanoid" Brázda återstår, ska man nu försöka återupprepa succén. Spelarna i sig är inte helt obeprövade och Carzzy vann European Masters tillsammans med BIG i somras. Shadow var en av Mousesports nyckelspelare, ett lag som länge tävlade med BIG om vilket lag som var bäst i Tyskland. Trots det blir det nog svårt för den nya upplagan av MAD Lions att överträffa förra året, men de har framtiden för sig.

Misfits Gaming

In: Iván Martín "Razork" Díaz (Vodafone Giants), Ronaldo "Ronaldooo" Betea (Fnatic Rising), Ju "Bvoy" Yeong-hoon (Furious Gaming), Petr "denyk" Haramach (Vodafone Giants), Alejandro "Jandro" Fernández-Valdés (Fnatic Rising - Coach).
Ut: Adam "LIDER" Ilyasov (Mousesports), Steven "Hans Sama" Liv (Rogue), Aleksi "Hiiva" Kaikkonen (Origen), Jesse "Jesiz" Le (Illuminar Gaming - Coach).

Betyg: 4.
Kommentar: Att överträffa förra årets uppställning blir inte speciellt svårt. Från att ha varit favorittippade till att ha spelat med hela akademilaget i LEC och tillslut landat på en niondeplats sattes Misfits på rejäla prov. Till årets säsong har de förstärkt med laget med flera spelare från akademilag runt Europa. Mest intressant blir att se om Razork kan prestera lika bra i LEC som i den spanska ligan, isåfall finns det goda utsikter att iallafall placera sig bättre än nia.

Astralis

In: Andrei "Xerxe" Dragomir (Splyce), Elias "Upset" Lipp (FC Schalke 04), Mitchell "Destiny" Shaw (MAMMOTH).
Ut: Jonas "Kold" Andersen (Avbrutit karriären pga sjukdom), Patrik "Patrik" Jírů (Excel Esports), Alfonso "Mithy" Aguirre Rodríguez (Fnatic - Coach).

Betyg: 3.
Kommentar: Helt okej värvningar från den danskägda organisationen. Kold som fortfarande inte är tillbaka från sina sjukdomsproblem har ersatts av Xerxe som spelade kvartsfinal i Worlds med Splyce. Upset är en klar uppgradering över Patrik och den enda svaga länken när man ser till värvningar är Destiny. Att tappa Mithy är ett avbräck även om han inte var i toppform under de avslutande delarna av säsongen och frågan är om Destiny eller någon annan kan ta upp de ansvarsbitar som Mithy tidigare hade. Laget som helhet ser dock bättre ut än tidigare upplaga och ska kunna slåss om framskjutna placeringar.

Rogue

In: Steven "Hans Sama" Liv (Misfits Gaming).
Ut: Ingen

Betyg: 3.
Kommentar: Inga stora förändringar i laget som innehåller två svenska spelare. Hans Sama kommer in medan Pawel "Woolite" Pruski tar steget ner till akademilaget igen. En intressant värvning med tanke på att Hans Sama förutspåddes bli en av Europas nya stora AD-Carrys. Sedan kraschade det rejält under senaste året och varken fransmannen eller hans lag visade på något finspel. En nystart i en organisation på uppgång kan vara precis vad 20-åringen behöver och om han kan hitta tillbaka till sin gamla form blir Rogue återigen ett hot mot lagen som förväntas placera sig högre upp i tabellen.

Bild: Riot Games
Bild: Riot Games

SK Gaming

In: Gang-yun "Trick" Kim (FC Schalke 04), Dino "LIMIT" Tot (Ad hoc gaming).
Ut: Oskar "Selfmade" Boderek (Fnatic), Min-kook "Dreams" Han (FC Schalke 04).

Betyg: 2.
Kommentar: På förhand känns det inte som någon vidare silly season för alla SK Gaming fans. Man skeppade nämligen en av sina bästa spelare i Selfmade och plockade in en Trick som närmar sig sitt bäst-före datum med snabba steg. Till råga på allt tappar man sin stabila support Dreams och tvingas ersätta honom med en av de minst beprövade spelarna i hela LEC. Den som har förhoppningar om framskjutna placeringar med den här uppställningen kommer mest troligt att bli besviken.

Team Vitality

In: Duncun "Skeanz" Marquet (Vitality Academy), Aljoša "Milica" Kovandžić (Vodafone Giants), Markos "Comp" Stamkopoulos (Team LDLC), Hadrien "Duke" Forestier (Splyce - Coach).
Ut: Daniele "Jiizuké" di Mauro (Evil Geniuses), Amadeu "Attila" Carvalho (Vodafone Giants), Jakob "YamatoCannon" Mebdi (Free agent - Coach).

Betyg: 4.
Kommentar: Ett högt betyg med tanke på att det är några toppspelare som försvunnit och i princip bara akademispelare som kommit in. Det är dock duktiga akademispelare som samtliga haft ett riktigt bra år i sina respektive organisationer. Dessutom har man lyckats plocka in Splyce tidigare coach, Duke, som är en av de bättre coacherna i ligan. Under Dukes ledning finns det en chans för de yngre förmågorna att visa varför fler LEC-lag borde satsa på rookies. Ett stort minus är dock att midlanern Milica ser ut att missa flertalet matcher på grund av visum-problem. Inte riktigt den start som Vitality behöver.



Artikelbild: Riot Games

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..