×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

USA

G2 Esports vinner IEM Dallas: "Jag är mållös"

1
Jake "Stewie2K" Yip blir den första amerikanen på över fyra år att vinna en internationell LAN-tävling.
G2 Esports vinner IEM Dallas efter att ha besegrat Team Vitality med 2-1 i söndagens final. Laget, som spelade hela tävlingen med inhoppande Jake "Stewie2K" Yip, var borträknade på förhand men lyckades med hjälp av den amerikanska publikens stöd säkra sin första stora titel för säsongen.

G2 Esports
NiKo, m0NESY, huNter, nexa, Stewie2K

Team Vitality
apEX, ZywOo, mezii, Spinx, flameZ

Förutom att titeln var G2:s första under året var vinsten också speciell för Stewie2K. Genom segern blir Stewie2K den första amerikanska spelaren att vinna en stor internationell LAN-tävling sedan hösten 2019 då Evil Geniuses vann den åttonde säsongen av Starseries & i-League.

— Jag är mållös. Detta har varit en av de mest intensiva matcherna för säsongen. Jag tror inte man kan ha en bättre storyline än den Stewie2K hade här. Vi vann på något sätt, ingen vet hur, men vi gjorde det, sade G2-stjärnan Nikola "NiKo" Kovač, som agerade in-game leader under tävlingen, efter finalen.

Finalens bästa spelare var G2:s AWP-stjärna Ilya "m0NESY" Osipov som också utsågs till tävlingens mest värdefulla spelare. 19-åringen toppade scoreboarden för sitt lag i alla tre finalkartor och avslutade tävlingen med en genomsnittlig HLTV-rating om 1,35.

För vinsten spelar G2 hem 100 000 dollar (~en miljon kronor) i prispengar, vilket är lagets största seger sett till prispengar sedan vinsten av IEM Cologne år 2023.

Artikelbild: Stephanie Lindgren/ESL
Videokälla: ESL/Twitch

2 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 2 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..