×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Majorguiden del 1: Allt du behöver veta inför Challengers Stage

2
Ladda upp inför morgondagens inledande matcher i CS:GO-majorn med den första delen av Fragbites Major-guide.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Imorgon är det äntligen dags för årets största CS:GO-händelse. Stockholms-majorn är indelad i tre faser och först ut är Challengers Stage.

Här är allt du behöver veta inför den första fasen av Majorn.

Danska storlagen förhandsfavoriter

På förhand är det framförallt de europeiska lagen som hålls som stora favoriter i Challengers Stage. De två danska lagen, Astralis och Heroic, sticker ut som de två kanske största favoriterna.

Astralis har vunnit de senaste tre Major-turneringarna och Heroic är det lag som deltar i Challengers Stage som befinner sig högst på världsrankingen inför turneringen. Extra intressant för oss svenskar är att CS:GO-legendaren Richard "Xizt" Landström kommer att agera coach för Heroic under turneringen.

olofmeister med tuff seed

Trots att Olof "olofmeister" Kajbjer och hans Faze Clan kliver in i turneringen med en relativt svag seed ser många laget som en av favoriterna att sa sig vidare till Legends Stage.

Under slutet av vårsäsongen och inledningen av höstsäsongen har Faze Clan radat upp stabila resultat. Särskilt intressant är lagets fina placering i IEM Cologne där laget visade att man är särskilt starka i LAN-miljö.

I lagets inledande match ställs olofmeister mot en av CIS-regionens starkaste femmor Team Spirit. Varje match är viktig och en seger mot Team Spirit skulle vara minst sagt ett styrkebesked.

Svenska coacherna får inte vara med

Såväl Faze Clan som Copenhagen Flames finner sig i samma sits. Lagens ordinarie svenska coacher, Robert "RobbaN" Dahlström och Faruk "pita" Pita, är båda bannade från att delta i Majorn efter att ha använt sig av coachbuggen.

Valves ban av de båda profilerna innebär att de inte kan vara delaktiga i några formella Major-sammanhang men troligtvis ändå kan vara behjälpliga vid sidan av.

Deltagande lag

I CS:GO-majorn deltar sammanlagt 24 lag. De åtta högst seedade lagen, där bland annat Ninjas in Pyjamas ingår, har fått legend-status och kliver in i turneringen först i den andra fasen.

De lag som är seedade på plats 9-24 i Major-kvalen har fått antingen challenger- eller contender-status och deltar i den inledande fasen. Det innebär att det är totalt 16 lag som deltar i Challengers Stage.

Från de europeiska kvalen deltar åtta lag i Challengers Stage:
Astralis
ENCE Esports
BIG
Movistar Riders
Heroic
Mousesports
Copenhagen Flames
Faze Clan

Från CIS-regionens kval deltar tre lag i Challengers Stage:
Team Spirit
Virtus.pro
Entropiq

Från de nordamerikanska sydamerikanska, oceaniska och asiatiska kvalen deltar fem lag i Challengers Stage:
Pain Gaming
Godsent
Sharks Esports
Tyloo
Renegades

Format

Challengers Stage spelas i ett så kallat swissformat. Formatet som helhet är inte helt lätt att beskriva på ett kortfattat sätt men det finns ett antal grunder som är bra att hålla reda på:
  • Målet för alla lag är att vinna totalt tre matcher. Ett lag som vunnit tre matcher går vidare till nästa fas (Legends Stage)
  • Om ett lag förlorar tre matcher innan det lyckats vinna tre matcher åker laget ut ur turneringen.
  • Man spelar tills man antingen har vunnit tre matcher eller förlorat tre matcher. Det innebär att man som mest kommer att spela fem matcher
  • Lagen ställs alltid mot ett lag som har samma antal vinster. Om ett lag vinner den första matchen kommer alltså laget att möta ett annat lag som vann sin första match i sin andra match.

För den som vill förstå systemet mer ingående rekommenderas Wikipedias sida om swiss-systemet.

Inledande matcher

De första matcherna i Challengers Stage har bestämts utifrån lagens kvalseedning.


Talents

De profiler som kommer att jobba med huvudsändningen av Majorn är:
  • Freya "Freya" Spiers (host)
  • Richard Lewis (host)
  • Duncan "Thorin" Shields (analytiker)
  • Jank "YNk" Paunović (analytiker)
  • Mathieu "Maniac" Quiquerez (analytiker)
  • Sudhen "Bleh" Wahengbam (analytiker)
  • James Banks (reporter)

De profiler som kommentera Majorn är:
  • Anders "Anders Blume
  • Auguste "Semmler" Massonat
  • Alex "Machine" Richardson
  • Chad "SPUNJ" Burchill
  • James Bardolph
  • Daniel "ddk" Kapadia
  • Jason "moses" OToole
  • Matthew "Sadokist" Trivett

Artikelbild: Pressbild/ESL

Ses vi på CS:GO-majorn i Stockholm?

3093 personer har röstat

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..