×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Sverige

Regeländringar i Majorn — två dagar innan turneringen börjar

1
I syfte att få bort slumpmässiga element i seedningen har PGL och Valve beslutat att ändra turneringsreglerna inför CS:GO-majorn.
Fragbites Major-coverage presenteras i samarbete med Huawei
Under gårdagen fattade turneringsarrangören PGL i samråd med Valve beslut om att ändra turneringsreglerna för CS:GO-majorn. I ett pressmeddelande meddelar PGL att de två aktörerna kommit överens om att det så kallade Buchholz-systemet ska användas i turneringens två inledande faser.

Enligt arrangören innebär regeländringen att en del slumpmässiga moment i seedningen tas bort och att seedningen därmed kommer att bli mer rättvis. Att döma av de uteblivna reaktionerna från deltagarna verkar det som att de flesta tycker att ändringen är rimlig.

Buchholz-systemet kommer att användas för att avgöra vilka lag som får möta varandra i de olika fasernas tredje runda och framåt. Istället för att utgå från RMR-poäng kommer tidigare resultat i turneringen att användas för att seeda lagen.

PGL:s regelbok anger detta exemplet för att förklara Buchholz-systemet:
- Your team has a 0-2 record (two losses) and your prior opponents are 2-0 and 1-1. Your tiebreaker score is 2 (your prior opponents have 3 wins total, and 1 loss total, so 3-1 = 2)

- Another team is 0-2 (two losses), and their prior opponents are both 1-1. Their tiebreaker score is 0 (the prior opponents have 2 wins and 2 losses in total, so 2-2 = 0)

- This means your team has the higher seed with a Buchholz score of 2 vs 0 due to stronger opponents.

- In cases where teams are still tied. Initial Team Seeding is used.
Buchholz-systemet används vanligtvis i schack men har tidigare använts bland annat under höstmajorn i London år 2018. Du kan läsa mer om Buchholz-systemet på Wikipedia.

Ses vi på CS:GO-majorn i Stockholm?

3093 personer har röstat

1 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 1 kommentarer

Skriv en kommentar

DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?> DisplayTemplate("related");?>
Laddar..