×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.

Blogginlägg

Vi gör ett försök – här är min tippning inför majorn!

4
Det känns helt sjukt att vi snart kommer att dra igång med CS:GO:s tionde majorturnering. Det känns som bara tre-fyra majors sedan jag fyllde 25 år på den första Valve-stämplade turneringen, det vill säga DreamHack Winter 2013. Jag säger inte att jag har en ålderskris, men någonstans vill jag ändå poängtera att tiden går riktigt fort när man har roligt!

Jag har följt varje major som arrangerats, och varit på plats på hälften av dem, men jag har aldrig upplevt en så svårtippad sådan. Jag menar, klart vi alla har våra favoriter, men eftersom det både ryktas förändringar i typ hälften av lagen vet man inte riktigt vad man kan förvänta sig. Det blir ju inte lättare av att fjolåret avslutades med ett brett utbud av turneringsvinnare, och att många av lagen inte setts spela på över en månad. Det är helt underbart.

Det finns så mycket jag vill uppleva med denna major. Inte bara är jag vråltaggad på att se vilket lag som faktiskt lyfter trofén, utan också vad Eleague kommer att erbjuda. Bara platsen för slutspelet känns otroligt taggande. Jag är ju en av de som föredrog Benaroya Hall över KeyArena i The International, till exempel, så jag gillar när det är färre platser samtidigt som energin penetrerar genom rutan lite mer.




Så, om vi går över till deltagarlistan då. Jag vill börja med att säga att jag är sjukt obekväm med att tippa denna turnering för i mitt huvud finns det två versioner av slutspelets deltagarlista. Den ena är fylld med svensklag och topplag som folk anser har gått ner sig, en version där lag som North, OpTic och FaZe floppar. I den andra versionen finns istället dessa lag som faktiskt presterat på senare tid, och där tidigare giganter som EnVyUs och G2 uteblir.

Jag har dock mina favoriter. Jag tror ändå starkt på lagen som klev fram i flera turneringar i höstas, till exempel OpTic, Astralis och FaZe Clan, men vägrar ändå se förbi den kraft som till exempel Virtus.pro och Na `Vi traditionellt har på de största turneringarna. Om vi sedan kollar på svensklagen tror jag att det absolut bästa scenariot är att ett av dem går vidare.

Jag kommer så klart hålla tummarna så de knäcks för våra blågula representanter på plats, men jag vågar inte ha för stora förhoppningar på lag jag är så osäker på. Tankarna går ju direkt till rykten om en kommande shuffle, något som skapar en osäkerhet kring båda lagen. Godsents svajiga form var redan tillräckligt för mig att inte våga ha för höga förväntningar, men deras prestation i majorkvalet var ju så stark att man ändå känner att det finns lite hopp. Samtidigt har Fnatic varit lite "bubbliga", men efter två-nollan mot G2 i Las Vegas-kvalet känns det ändå förhållandevis bra. Jag har otroligt svårt att se båda gå vidare, men hoppas — och därmed väljer att tro — att få se i alla fall ett av dem i slutspel.

Överlag känner jag att ungefär hälften av Legends-gruppen kommer att bytas ut efter Eleague-majorn. Lagen som behåller sin status är Astralis, SK Gaming, Virtus.pro och Natus Vincere. Istället lämnas utrymme för lag som just FaZe, OpTic och North. Här är lagen jag tror når slutspel, listade i bokstavsordning.

¯\_(ツ)_/¯
Danmark Astralis
Europa FaZe Clan
Brasilien SK Gaming
CIS Natus Vincere
Danmark North
Kanada OpTic Gaming
Polen Virtus.pro
Sverige Ett svensklag (Godsent/Fnatic)

Jag gillar att gå på magkänsla, och ovanstående lista är inte baserad på något annat än hopp och just magkänsla. Jag har inte kollat upp några specifika resultat eller ens haft turneringens första omgång i åtanke. Som ni ser lade jag in "Ett svensklag" istället för till exempel G2 eller EnVyUs. Det är för att jag känner att de franska lagen presterat långt under förväntan på senare tid, trots att den senare vann WESG-finalerna, och vill samtidigt verkligen heja på att någon från vår nation levererar.

Vad som nu är så spännande med detta är att det finns otroligt många lag som definitivt kan utmana ovanstående lista. Jag skulle nästan säga att alla kan slå alla i Swiss-stadiet, med några få undantag. Jag tror till exempel att både FlipSid3 och Gambit kan knipa en slutspelsplats, de har ju gjort det förut. De franska lagen har också så klart ett högt tak, liksom båda svensklagen på plats. Därför bör man ta ovanstående lista med en kraftig nypa salt, och inte basera sin Pick 'Em på min knasiga magkänsla.

Slutligen, vilka tror jag går till final? Det beror så klart på hur bracket ser ut, men jag känner att Astralis, OpTic, Na`Vi och Virtus.pro är topp fyra. De två förstnämnda är baserat på hur de spelade i slutet av fjolåret, även om jag känner att OpTic lika gärna kan ha studerats sönder och faller platt i hela turneringen, medan de två sistnämnda alltid tycks prestera på majors. Jag tror att Astralis kommer stå som segrare i slutändan.

Vloggar under majorn!

När det kommer till tankar kring specifika omgångar och match-ups kommer jag att återkomma med videos varje dag med mina tankar inför matchdagarna, där jag förmodligen också kommer prata lite om hur den föregående dagen gick. Detta är mest för att jag själv ska bli lite hypad, men förhoppningsvis finns det ett intresse för er att höra vad jag har att säga!

På återseende, gott folk!

3 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 3 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..