×
Felmeddelande :( Din CSS har inte laddats som den ska. Testa reloada sidan.
Något gick fel.
Logga in med Facebook
  • Facebook
  • Google

Blogginlägg

Ditt önskade användarnamn, minst 2 och högst 30 tecken
Minst sju (7) tecken
Upprepa ditt lösenord
Du behöver komma åt epostadressen för att bekräfta din registrering
Upprepa din epostadress
Genom att kryssa i rutan accepterar du Fragbites användaravtal samt Fragbites Regler och förbinder dig att följa dessa samt hålla dig uppdaterad om evenutella förändringar.
Laddar hyperadvancerade autentiseringsmekanismer...
Kommer inom en inte allt för snar framtid.
Kommer förhoppningsvis innan du vet ordet av.
hjälp mig
Som besökare på Fragbite samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Läs mer om vår integritetspolicy här.
Jag förstår, ta bort denna ruta!

Counter-StrikeCSBlogginlägg

Masters Las Vegas kan bli årets mest intressanta turnering

1
Det har ju kommit en hel del anmärkningsvärda nyheter sedan Majorn i Atlanta avgjordes, och jag tvivlar på att någon av dem har undgått ner. Jag pratar så klart om Silly Season och allt runtomkring. Dessa har i min mening hjälpt veckans DreamHack Masters Las Vegas, en turnering som redan innan var en extremt intressant sådan. Jag ser att den kan norpa titeln som årets mest intressanta turnering. Ja, till och med mer intressant än Majorn. Varför? Vi börjar med att färska upp minnet genom att lista de förändringar som är relevanta för Las Vegas-turneringen.

  • OpTic har bytt ut stanislaw mot Hiko
  • Inferno är tillbaka i kartpotten, Dust2 är ute
  • 2016-Fnatic har återförenats efter trade med Godsent
  • felps tog sista platsen i SK Gaming
  • aizy lämnade FaZe Clan för att ta RUBINOs plats i North
  • FaZe har rekryterat NiKo från mousesports, men spelar DH Masters med jkaem som inhoppare

Debutanterna

Vi kan börja med att kolla på debutanterna. Att den återförenade Fnatic-femman kommer att spela tillsammans för första gången på över ett halvår går ju inte att sticka under stolen. Det är spänt, folk förväntar sig att se ett av de mest dominanta lag i historien komma tillbaka med vrede. Vi fick ju även lite smakprov på vad de kan göra då de kvalade in till IEM Katowice bara några timmar efter offentliggörandet.

Fnatic
Den här femman kommer att återförenas "på riktigt" i Las Vegas.


Det går inte heller att undvika SK Gaming, som faktiskt kommer att spela på plats med en spikad femma. João "felps" Vasconcellos har äntligen offentliggjorts som medlem i fjolårets mest dominanta lag, och första provet blir just i Las Vegas. Det är oklart om spelarbytet gynnar dem, men med tanke på att de knep en semifinalplats på den senaste majorn — med en inhoppare i laget — bör man vara i alla fall lite spänd över att se brassarna spela.

Även danska North, som senast knep en slutspelsplats i Atlanta och pressade de blivande finalisterna Virtus.pro till det yttersta, kommer att ha en sorts debut i Nevada. Det hela handlar så klart om Philip "aizy" Aistrup, som rekryterades från FaZe Clan för att ersätta norske Ruben "RUBINO" Villarroel. Håll i hatten, för nu blir det knepigt att hänga med.

In för att ersätta aizy i FaZe Clan kommer Nikola "NiKo" Kovac, men han kommer inte att spela med laget i Las Vegas. Istället är det Joakim "jkaem" Myrbostad som hoppar in i FaZe då NiKo kommer lira sina sista rundor iklädd mousesports-tröja på plats, detta tillsammans med återrekryten Tomas "oskar" Stastny. För att krångla till det lite mer togs Stastny in i mousesports för att ersätta nederländske Chris "chrisJ" de Jong, som nu — i och med NiKos kommande avgång — tagit tillbaka sin plats i startfemman. Nederländaren aktiveras dock inte förrän DreamHack Masters Las Vegas har avgjorts.


Den nordamerikanska publiken

Vi kan köra en logisk övergång och prata om OpTic Gaming, som kommer att spela med Spencer "Hiko" Martin. Den profilstarka rifle-spelaren har tagit en tillsvidareplats efter att Peter "stanislaw" Jarguz ersatt honom i Team Liquid. OpTic kommer definitivt att vara hemmafavoriter tillsammans med Cloud9 sett till publikens intresse. Visst, Misfits har en profilstark femma, och både compLexity och Renegades, liksom SK, spelar till vardags på nordamerikansk mark. Detta till trots ser jag definitivt Eleague Season 2-vinnarna och de regerande ESL Pro League-mästarna som favoriter hos på-plats-åskådarna.

Nordamerikansk publik på MLG Columbus.
Den patriotiska publiken får mig att vilja se nordamerikanska framgångar.


NiP Gaming, så klart!

När vi ändå är inne på publikfavoriter, och debutanter, kan vi ju inte undvika att prata om de regerande DreamHack Masters-mästarna NiP Gaming. Laget misslyckades ju med att kvala in till majorn och har därmed inte spelat sin offlinedebut för 2017 ännu. Man kan tycka att det känns lite tamt att nämna NiP efter plattfallet som avslutade fjolåret, men man får inte glömma att de vann både IEM Oakland och StarLadder i-League StarSeries Season 2 (med inhoppare) under hösten. Svenskarna är i allra högsta lag med i spelet, och det är väl det många fans och icke-fans vill få bekräftat eller dementerat i Las Vegas.


Inferno kan, och bör, göra sin stora comeback

Vi har inte sett Inferno spelas i officiella offline-sammanhang på väldigt länge. Inte sedan den ersattes av Nuke i Valves "aktiva kartpott". Den har dock kommit tillbaka, och verkar vara väldigt omtyckt av alla möjliga parter i scenen. Jag själv kopplar Inferno till några av de mest spännande drabbningarna någonsin i CS:GO, och är därför riktigt spänd över att få se den spelas igen. Jag har dock inte för höga förväntningar då jag misstänker att den kommer bannas mer än pickas i och med att lag bara fått ett par veckor på sig att anamma den för professionellt spelande.

Inferno.
Här kan det ske en del galna dueller. Jag kollar på dig, friberg.


Fransmännen uteblir, men den som väntar på något gott...

Tyvärr kommer inget av de nya franska lagen att vara en del av turneringen. Att G2 misslyckades med att kvala är egentligen DreamHack Masters Las Vegas största motgång. Dock hade deras närvaro inneburit att Fnatic hade uteblivit, vilket inte nödvändigtvis hade varit en positiv förändring på deltagarlistan. G2:s frånvaro är dock inte unik bara för Las Vegas, utan även IEM Katowice kommer att sakna den franska stjärnfemman. G2:s LAN-debut förblir ett frågetecken, men en sak är säker — den turneringen kommer att ha ett par glada arrangörer.

0 kommentarer — skriv kommentar

Kommentarerna nedan är skrivna av användare på Fragbite. Fragbite granskar inte sanningshalten i texten och du uppmanas att själv kritiskt granska och bemöta texten. Förutsätt inte att innehållet i texterna är sanning.
Visa 0 kommentarer

Skriv en kommentar

Laddar..